Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 16:42, 14 lis 2016

oliwka napisał(a)

Irenko pięknie u ciebie jesienią. Pooglądałam wszystkie klony i miłorzeby, które skradły mi serce. A tu pieknie prezentuje sie twoj ogrod.

Było, bo teraz juz tylko zielona konstrukcja z pewnymi wyjątkami
dziękuję

tu mi jeszcze się złoci
Milka 16:44, 14 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Tu jeszcze jesień , u mnie juz zima.

Byłam i widziałam, męzowi tez pokazałam.
U nas w miarę, a rodki wariują, jedne kwitną, a ten tez się szykuje, pąki na stracenie..
Milka 16:47, 14 lis 2016

olga80 napisał(a)
Irenko u Ciebie jeszcze pięknie jesiennie można oczy kolorami nacieszyć.U mnie przymrozki już wszystkie kolory uśpiły

Tereniu, juz i u mnie powoli się kończy, ale nawet nacieszyłam się jesienią, dziękuję
AgnieszkaW 16:49, 14 lis 2016

Irenko, u Ciebie nadal piękne jesienne widoki (u nas też już nie ma śniegu, wczoraj tylko przyprószyło, a dzisiaj znów jesień). Buziaki
16:51, 14 lis 2016
Milka napisał(a)

Irenko te niskie molinie variegaty mam 3 szt ..przesadziłam w sierpniu bo marnie szły tam gdzie były ....a u Agatki_Agani w jej ogrodzie widziałam jakie moga byc cudne ...wiec dałam moim szanse

teraz mi sie chce posadzic te wyzsze ..zewzgledu na piuropusz i kolor

Alicja169 16:57, 14 lis 2016

Milka napisał(a)

Ja nie chcę śniegu, jeszcze nie, mrozik i ja mam. Coraz smętniej na ogrodzie, ale część już do czysta z liści zrobiłam. Może jeszcze 2 etapy robót i ogród do zimy wyszykowany.

nie wiem czy tych wiekowych winobluszczy nie wywalę...dużo cięcia, stale, pełno liści...

Irenko, w ubiegłym roku wiosną przycięłam krótko nad ziemią (jakieś 10-15 cm) winobluszcze, bo przeszkadzały mi w przygotowaniu dołków pod świerki.
Za kilka miesięcy młode, dorodne odrosty pokryły powtórnie cały mur.
W ten sposób odświeżyłam partenocisusa i jednocześnie uporządkowałam teren wokół.
an_tre 17:23, 14 lis 2016

Miła u ciebie też jest fajnie ( byłam u Hanusi )ciepło, kolorowo i przyjemnie, chciałoby się pospacerować
zostawiam pozdrowienia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Anabell 17:33, 14 lis 2016

Irena - ja już wcześniej miałam dość winobluszczu, cięcia wyrzucania odrostów.
Na kompost nie można wyrzucić bo się ukorzeniały.
Leżały na słońcu do wysuszenia, to bałagan, w miejsce ogniska wyrzucać też trzeba wysuszyć bo ognisko porastało. Spalać wolno tylko jesienią i zimą.
A co najgorsze owoce leciały wszędzie, kiełkują i do tej pory wyrastają pod krzewami najczęściej nie dopatrzę jak małe.
Więcej wskazywało przeciw jak za i aut poszły.

Choć są przyjazne dla środowiska, to wolę clematis 'Paul Farges' też się mocno rozrasta, ma małe liście, mocno pachnie.
Irenka wydaje mi się że go masz.
Jest przyjazny dla naszego otoczenia.
oliwka 20:34, 14 lis 2016

Milka napisał(a)

Było, bo teraz juz tylko zielona konstrukcja z pewnymi wyjątkami
dziękuję

tu mi jeszcze się złoci
[img

ej no takie piekne jeszcze masz liscie tych hortensji ??? a winobluszcza szkoda, ja nie moge cos ostatnio sie swojego doczekac w donicach ...
Mirka 10:41, 16 lis 2016

Irenko dzięki za odwiedzinki A teraz doradzić mi trzeba.Pozadziłam na jednym boku działki na przemian brzozy z sasnami jaką rabatę pod nimi zrobić.Masz jakiś pomysł?To tak ze 40m.będzie długa i 4-5 szeroka.