Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Alicja169 10:01, 26 sty 2017

Hej, Irenko Ogród w nowej wizytówce tryska energią, tak jak jego właścicielka na avatarze !!
Dawka pozytywnych promieni przydatna na okres zimowy. Pozdrawiam
hanka_andrus 11:47, 26 sty 2017

Wiosenne promyki posyłam do Ciebie! Dużo zdrowia dla Was obu!
Milka 12:35, 26 sty 2017

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, na pięciolecie serdeczne podziękowanie za obecność i wsparcie duchowe, a także roślinkowe!

Bez ciebie jestem tak smutny..
https://www.youtube.com/watch?v=ooD-ZWxNt9w
25 mar 2012 - Przesłany przez: 1000Ninth

Haniu dziękuję odsłuchałam z wielką przyjemnością
Wsparcie to kochana Ty nam dajesz, każdego nowego witasz
Milka 12:36, 26 sty 2017

hanka_andrus napisał(a)
Wiosenne promyki posyłam do Ciebie! Dużo zdrowia dla Was obu!

Dziękuję, pomogło, bo słoneczko wyszło
U mnie zdrówko ok, drugi ogrodnik ma się gorzej, ale wiosna bliżej, to lżej będziebuziaki
Milka 12:38, 26 sty 2017

Alicja169 napisał(a)
Hej, Irenko Ogród w nowej wizytówce tryska energią, tak jak jego właścicielka na avatarze !!
Dawka pozytywnych promieni przydatna na okres zimowy. Pozdrawiam

O jesteś już Alu,fajnie
Ja tę wizytówkę to robię, jak mam natchnienie, znowu nie mam, jesień i zima musi poczekać
Wiosna już za progiem. Kosy już w ziemi grzebią, aż furkota, akurat koło róż, które jakieś gąsienice zżerały
Milka 12:51, 26 sty 2017

JANA
dziękuję, to było niesamowite 5 lat, tyle się działo, w ogrodzie i w życiu

KATEL
fajnie, że pomogłaś Mirce, nie było mnie, bo dalej z zębem walczę, ale już światło w tunelu
Jak u ciebie magnolia Jolantha, u mnie pełno pąków, oby pokazała wiosną, jaka jest, zawsze obawa, gdy kwietniowe przymrozki.

MIRKAKA
Ćwiczę, dzięki temu lepiej się czuję, taka naładowana, sprawniejsza, a w perspektywie mam 2 operacje, to kondycja potrzebna

BOGDZAIA
Jak fajnie, że już jesteś brakowało ciebie.
Powiem ci, że drugi raz nie podjęłabym się tego, to była czarna rozpacz, a wycinek malutki tylko wstawiłam.

EWA777
dziękuję Ewa gdyby nie wy, wątek nie miałby racji bytu

BASILIKUM
dzięki myślałam, że jak tyle lat minie, nie będzie sensu cokolwiek pokazywać, ale przecież ogród żyje, jest co rok inny, zatem posiedzę chyba jeszcze tu

SYLWIA
im będzie starszy, tym chyba ładniejszyo ile będzie ogarnięty szkoda, że tylko ogrody im starsze to piękniejsze, a nie jak u nasdziękuję

ULA
ja dziękuję za ciebie wszyscy mamy wkład mam kolejne cele do zrealizowania, całkiem ich sporo, ale stale coś z listy skreślam, więc realizacja postępuje

na święto babci, wnusie zieleninę wiosenną przytargały

Milka 13:44, 26 sty 2017

eee-tam
Justyna, ale lista pomidorowa.!!!! Tez coś kupię, ale na wszelki wypadek i sadzonki, bo rok temu z nimi udało sięciekawa jestem, jakie będą twoje wnioski, po degustacji. Ponoć własne zebrane nasiona są najlepsze, tak mi pewien działkowicz powiedział

MIRKAKA
ten link skopiowałam od Doroty z forum.
Sama w ziemniaku nie robiłam, chcę spróbować w tym sezonie. Do tej pory udało mi się ukorzenic róże z patyka, sztuk 14, zostały się 2 i kwitły już, bo resztę psy załatwiły.
Wyobraź sobie, że się też zastanawiałam, czy np hortensje, jakieś krzewy, można w tym ziemniaku hodować...potestuję z różą, hortensją,pęcherznicą i czarnym bzem koralowym, o wyniku powiadomię

SYLWIA
ha ha wolisz szklankę do połowy pustą czy pełną? ja pełną ot i pozytyw
dzięki za życzenia, jak los pozwoli, będę

MADZENKA
dzięki, ze miałaś udział w mojej piątce

MIRKA
dziękuję na razie natchnienia brak na wizytówkę czekam na te fotki i wieści o cięciu

MIŁKA
dziękuję za rady chodziło o coś niskiego, rok temu miałam tam rozplenicę Rubrum, rozchodniki bordowe mam, sporo, więc w razie co, może one, przypomniałaś mi o pluskawicy, mam 4 posadzone w złym miejscu, może to właśnie je tu przeniosę, dziękuję bardzo...może tu w końcu zakwitną

KASIK
kochana dziękidla mnie różnie, jednak każda roślina ma swoją porę i urodę pokazujenp jak pora Piruette- i jej zapach zamówiłam dużo ubiorka, będę siać w grunt, w wyobraźni to widzę, w realu się okaże

KATKAK
cieszę się Kasiu, że się podoba
Co do oczka, jest miejsce, miało być, był wielki dół wykopany, 3 razy chyba, ale po powodzi odechciało mi się go zupełnie. Ponadto jak tam zamieszkałam, zobaczyłam ile leci liści, z tych ponad stuletnich drzew, nigdy bym się nie wyrobiła z czyszczeniem, a czasu mam mało; tak więc nie ma, ale będzie wodospad przy łukach, namiastka wody u nas wkoło tereny wodne, komary byle kałużę na rozmnażanie wykorzystają
W Anglii widziałam piękne i ogromne ogrody i też oczek nie miały
Ale kto wie, co mi jeszcze w przyszłości do głowy wpadnie

zeskanowałam stare zdjęcie
córa siedzi tam, gdzie miało być oczko

i tu drugie foto
tam gdzie nie przycięta trawnik, jest mega wielki dół

a w końcowym efekcie na tym miejscu( ile lat potem wypełnialiśmy ten dół odpadami zielnymi!!!)
powstało to; 2 miłorzęby, róże Chopin, hortensje limki i wkoło bukszpan

Milka 13:47, 26 sty 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, napatrzeć się nie mogę na wizytówkę. Ten błękitny kącik jest boooski

Dziękuję Aguś, Twoja równiez cudowna
Milka 13:59, 26 sty 2017

eee_taam napisał(a)

no to się zgadzam ..tak przeleciałam warzywa ....ceny niestety wyższe niż u mnie stacjonarnie ...a jeszcze pewnie koszty przesyłki dojdą

ale astry peoniowe są.... do wyboru 4 kolory ...ale ja już kupiłam ...to mi starczy

Dokładnie tak; ja się nie śpieszę, u mnie Kwiaton rewelacyjnie zaopatrzony i dobre ceny.
Jedynie, to czego nie ma, zakupiłam.
BasiaLT 14:07, 26 sty 2017

Irenko przyłączam się do zachwytów nad twoim ogrodem. To nieprawdopodobne że potrafiliście zrobić tak piękny ogród na takich popowodziowych zgliszczach.