Witam sąsiadkę też! Niestety nie wiem jaki to platan. Dostaliśmy go od przyjaciół jako pierwsze drzewo na nowo kupionej działce. Mam nadzieję, że to nie to duże, mój M. wprost przeciwnie, że to to duże - bo takie lubi. Ponieważ jak widzisz zgody nie ma, posadziłam go daleko od domu, bo a nuż tym razem racji mieć nie będę. Jak będzie miał już listki postaram się poprosić kogoś o sprawdzenie.
Pewnie już przeczytałaś o moich sosnach więc wiesz, że jednej nie będzie. Może masz pomysł jak włączyć je w rabaty?
Mogę podać adresy miejsc gdzie kupuję rośliny ale nie wiem czy mogę na forum. Kupuję bezpośrednio w szkółkach ale też i w doniczkach. Zależy co i kiedy, ponieważ kopane czy balotowane można kupować tylko wiosna i jesienią.
Skoro zaczęłam wczoraj sadzić swoje zakupy, dzisiaj zrobiłam (nie sama oczywiście) ciąg dalszy. Mój osobisty pomocnik jakoś niechętnie pozował przy tym jakże miłym zajęciu
Chyba dobrze. To jest front domu. na tle bramy przesuwnej - sam piach, trzeba było wymienić całą ziemię pod nasadzeniami, a ponieważ baloty były dość duże, to chęci do pozowania małe.