Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę... » Edycja postu

Przerwa na kawę...

Makusia 20:55, 31 lip 2016

Iwi oglądam ale się nie odzywam, bo się nie znam. Ja mogę tylko podziwiać- dla mnie wszystko, co proponujesz do siebie pasuje. Ja to wręcz nie rozumiem po co cokolwiek zmieniasz- jest cudnie!
m_gocha 22:49, 31 lip 2016

Witaj Iwonko! Wpadłam z rewizytą. Widzę u Ciebie piękne róże. Niestety u mnie nie bardzo mam wolne miejsce aby je zasadzić. Masz sporo bylin, które coraz bardziej lubię. Jak Ci się spisuje liatria?
alis 21:46, 01 sie 2016

inka74 napisał(a)
Czy ta róża tu pasuje? Hakone musiałoby iść do przodu i lekko w bok. Róża Leonardo da Vinci. Wypadałoby drugą dokupić. Tu słońce i hakone trochę przypala. Osłonę by miało... Ładnie z powojnikiem wygląda... Sama siebie przekonuje chyba

Ładnie róża z powojnikiem wygląda, nie musisz siebie przekonywać mi też się podoba Gdzieś już zdaje się było tutaj takie połączenie, ale nie mogę sobie przypomnieć, gdzie widziałam.
inka74 22:36, 01 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Ładne masz te róże, moja faworytka to ta sama co się Ali podoba Summer Song Austina
Ale wiesz co moja Gienka to tak jak Twoja jabłonka masakra, za to 2 magnolia szok 2 raz kwitnie. Jak przestanie padać to zrobię zdjęcia

Chyba fanklub letniej piosenki założę Mira u mnie jabłonka podnosi się jak Feniks z popiołów i już ze 30 listków ma. Twarda sztuka jest. Może u ciebie Gienka też odżyje.
Olga żurawka ta niska na 2o cm osłania dół powojnika bo ten też z niskich 70-100 cm. Hakone wersja all gold 40 cm. Muszę przetrawić. Dziewczyny, na razie Leoś stoi i dojrzewa. Umbra mogła miesiąc po działce wędrowac więc Leo swoje musi odstać. W sumie mam zagwostkę bo pojechałam po drugiego Leonarda bo ja też z tych co muszą mieć od razu kupione a potem stoi i czeka w kolejce do sadzenia a wróciłam... z Minervą za fortunę i Jamesem Galway za 15 zł bo trzeba go odratować trochę.
inka74 22:51, 01 sie 2016

m_gocha napisał(a)
Witaj Iwonko! Wpadłam z rewizytą. Widzę u Ciebie piękne róże. Niestety u mnie nie bardzo mam wolne miejsce aby je zasadzić. Masz sporo bylin, które coraz bardziej lubię. Jak Ci się spisuje liatria?

Witaj szalona, jak ty te 120 kwiatów wiązałaś nadal nie wiem. Fura pracy ale efekt niezwykły. U mnie pink ładna za to standardowa Anabell do przesadzenia. Pali jej liście, wciąż za dużo słońca ma i coś jej w obecnym miejscu nie pasuje. Kwiatów po przesadzeniu przy zmianie kształtu rabaty nie zawiązała ale to do przewidzenia było. Lubię róże ale nie wszytkie mnie kochają niestety. Liatra jest, rośnie i jakoś mnie nie zachwyca. W tym roku ją przesadzałam i ma więcej słońca i dłużej kwitnie. Ale i tak krótko. Ta jest obecnie 3 lub 4 rok u mnie. Na początku słabo się zagęszczała. Teraz pewnie rozsadzić ją przyjdzie.
inka74 22:55, 01 sie 2016

Makusia napisał(a)
Iwi oglądam ale się nie odzywam, bo się nie znam. Ja mogę tylko podziwiać- dla mnie wszystko, co proponujesz do siebie pasuje. Ja to wręcz nie rozumiem po co cokolwiek zmieniasz- jest cudnie!

No jak ja bym tak chciała aby pasowało i jeszcze rosło np. książkowo a nie 2 razy większe/mniejsze a tu ciągłe przesadzanie
inka74 23:42, 01 sie 2016

Telefon mi przekłamuje kolory. Ona jak wół w oryginale fioletowa z żółtym środkiem jest. Róża Minevra. Cudnie pachnie. Olga miała rację. I żeby śmieszniej było ona na niektórych płatkach jest jaśniejsza.

Zdjęć Jamesa Galwaya nie robiłam bo na razie nie ma co ale jeden pąk jest.
inka74 23:55, 01 sie 2016

A tu ciekawostka Jak duża różnica jest w kolorze u róży Princess Alexandra of Kent. Morelowa lub lekko koralowa wręcz jest na początku poprzez jaśniejące zewnętrzne płatki a na końcu cała pudrowa. To są wszystko kwiaty jednej róży.

wiklasia 00:02, 02 sie 2016

Inko - widzę, że wroga mamy jednakiego, a zowie się on winobluszcz pięciolistkowy.

Ja też, tak jak Ty i Krzyżacy posłałam mu dwa nagie miecze (znaczy się nożyce do cięcia żywopłotu) na znak wypowiedzenia wojny. Tnę regularnie więc jako tako w ryzach utrzymany. Ale podsadziłam mu konkurencję w postaci bluszczu pospolitego. I w miarę wzrastania tego drugiego pierwszego ciąć będę coraz krócej i krócej, aż w końcu mam nadzieję, że nastąpi eksmisja.
inka74 00:19, 02 sie 2016

A te na razie róże nie kupione ale sfotografowane do sprawdzenia i ew. zakupu jak pensja będzie.
Port Sunlight - piękny zapach choć delikatny. Kolor morelowy delikatny. Muszę za 2 dni się przejechać zobaczyć jak w pełni rozwinięta wygląda. Może jeszcze będzie do kupienia.

Boscobel - tą kupię jak nie teraz to w przyszłości. Cudny zapach.

Gospel - ładny bardzo pełny kwiat tylko widać przypala ją więc w cień bardziej.