Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę... » Edycja postu

Przerwa na kawę...

Gosiek33 07:14, 08 lip 2019

Nawet nie wiem jakimi słowami pochwalić te ścieżki, a przede wszystkim wykonanie. Chapeau bas

April faktycznie wiosną też jest co oglądać
inka74 07:25, 08 lip 2019

Niektórych bałagan brukarski i wszędzie wiszące pajęczyny by skutecznie odstraszyły na tarasie usiąść się nie dało bo nanoszone różnych potrzebnych elementów. Cieszę się, że ciebie to nie odstaszyło bo miło się rozmawiało. Nietypowo dla mnie bo brudna, na bardzo roboczo ale fajnie, że przerwa w pracy fizycznej była bo koncepcja połączeń ścieżek w głowie się ułożyła.
Mały ogród wymaga innego podziału przestrzeni. Tu wszystko masz na wyciągnięcie ręki. W sumie mój cały ogródek to tak jak jedna twoją rabata przed domem ale trawy jeszcze sporo mam do ew. zrywania. Kiedyś, jak Młody dorośnie, pomyślę nad zmianą.
April 07:29, 08 lip 2019

inka74 napisał(a)
Niektórych bałagan brukarski i wszędzie wiszące pajęczyny by skutecznie odstraszyły na tarasie usiąść się nie dało bo nanoszone różnych potrzebnych elementów. Cieszę się, że ciebie to nie odstaszyło bo miło się rozmawiało. Nietypowo dla mnie bo brudna, na bardzo roboczo ale fajnie, że przerwa w pracy fizycznej była bo koncepcja połączeń ścieżek w głowie się ułożyła.
Mały ogród wymaga innego podziału przestrzeni. Tu wszystko masz na wyciągnięcie ręki. W sumie mój cały ogródek to tak jak jedna twoją rabata przed domem ale trawy jeszcze sporo mam do ew. zrywania. Kiedyś, jak Młody dorośnie, pomyślę nad zmianą.

Czyżbym awansowała do rangi muzy? Hi, hi, hi...
Ja lubię takie robocze spotkanka, dają często więcej od oficjałek, choć takie też są fajne.
Miałam nie kupować róż a tymczasem, po wizycie u ciebie muszę znaleźć miejsce dla co najmniej dwóch
Kasya 07:30, 08 lip 2019

Ty to masz piekny trawnik
U mnie jedyne zielone miejsca to chwasty
inka74 07:32, 08 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)
Nawet nie wiem jakimi słowami pochwalić te ścieżki, a przede wszystkim wykonanie. Chapeau bas

April faktycznie wiosną też jest co oglądać
Gosiu, mam już lekkie zmęczenie tematem szczególnie, że wiem, że niewiele zostało a w tygodniu nie uda mi się nic zrobić.

Jola widziała, że wcale mocno gęsto nie jest teraz na rabatach. Choć ciężko uwierzyć nawet mnie samej w ilości, jakie tam wchodzą tulipanów. Ostatnio było ponad 2 tys. cebulek.
inka74 07:37, 08 lip 2019

April napisał(a)

Czyżbym awansowała do rangi muzy? Hi, hi, hi...
Ja lubię takie robocze spotkanka, dają często więcej od oficjałek, choć takie też są fajne.
Miałam nie kupować róż a tymczasem, po wizycie u ciebie muszę znaleźć miejsce dla co najmniej dwóch
))
A z różami już tak jest. Ja też miałam nie kupować a widzisz, stoi za domem gotowa do wsadzenia. I jeszcze 2 będą.
inka74 07:38, 08 lip 2019

Kasya napisał(a)
Ty to masz piekny trawnik
U mnie jedyne zielone miejsca to chwasty
leję wodę. Całe 11 metrów deszczówki poszło i sporo miejskiej. Rachunek znacznie większy przyszedł.
Kasia_CS 16:59, 08 lip 2019

Oj Iwonka Iwonka.. szok!! Ale pięknie zaszalałaś z tym tyłem! Bomba, a ile to roboty, to tylko Ty wiesz.. Brawo Ty! Jestem pod ogromnym wrażeniem!

Rabaty oczywiście piękne, masę lilii masz - cudo -moje już praktycznie przekwitły. Ja po tygodniu nieobecności w ogródku na razie same "plagi" odnotowuję i problemy - zwłaszcza z różami. A po zeszłym roku tyle nadziei na ten miałam, a tu gorzej..
Doranma 17:17, 08 lip 2019

Fajnie że zbierasz deszczówkę, choć w tym roku jest jej jak na lekarstwo. Kolejny pochmurny dzień bez deszczu mamy ...
Nowa12 19:00, 08 lip 2019

inka74 napisał(a)
Ogród mimo prac brukarskich żyje. Staram się o nim nie zapominać. Trochę koloru stracił. Trawa odczuła suszę ale dostała teraz przed deszczem nawóz z żelazem. Może się odbuduje choć troszkę.

I tak masz jeszcze ładną trawkę. Moja już nie jest zielona .