Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Oswajam glinę - Ogród w powijakach

Oswajam glinę - Ogród w powijakach

GLINKA 22:09, 15 kwi 2016

Witam serdecznie wszystkich ogrodników. Mam na imię Irena, próbuję urządzić swój ogród, ale mnie to przerosło. Jak zaczerpnęłam trochę info na forach, to wiem ze błędów już popełniłam sporo, w związku z tym, proszę o pomoc w zaprojektowaniu dwóch stron mojej działki. Problem - ziemia gliniana, wiem ze nie wszystko rośnie na takiej ziemi.
widok - strona zachodnia, długość 20 mb,

widok w przybliżeniu, proszę o rady czym (oprócz tuj)można zasadzić widok od drogi
tu trochę moich róz, rosną bosko

widok od strony sąsiada, posadzone dwie hortensje bukietowe i magnolia, cebulki tulipanów niestety wzeszły tylko w 15%

i jeszcze moje cebulki, pięknie wzeszły, ale z czym to można połączyć, już wiem, ze wszystkie cebulki tu przeniosę

Gardenarium 22:17, 15 kwi 2016

Dwie hortensje to kropla w morzu potrzeb, powinnaś posadzić 30 hortensji, wtedy będzie efekt.

Instagram Ogrodowiska
GLINKA 17:26, 17 kwi 2016

Witam serdecznie,
Dziękuję za odpowiedź. Mnie się wydaje, ze dla hortensji trzeba nadać t.z zieloną ścianę. Pani Danusiu, a z czym by pani połączyła już zasadzone tuje ( bo jak już pisałam więcej nie chce, chyba że lepiej będzie jak dosadzę wzdłuż całej ściany ) żeby zasłonić siatkę i nadać tło???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies