maliniak80
19:15, 29 maj 2016
Witam. Mam nadziej, że ktoś mi tu pomoże, podpowie co mam zrobić. Mam działkę gdzie buduje dom (aktualnie wykańczanie wnętrz-zdjęcia trochę nieaktualne). Podłoże na działce to generalnie zielsko, przypominające łąkę z różnymi chwastami co trochę widać na zdjęciach. 
Działka w większości zostanie podsypana (ok 30-40 cm) żeby wyrównać teren do budynku i tu nasuwa się pytanie czy aktualne podłoże trzeba jakoś usunąć, zaorać i wybrać chwasty, chemia odpada z przyczyn moralnych czy można bezpośrednio na to sypać ziemię bez obaw czy się nie przebiją roślinki z dolnej warstwy. Nasypana ziemia będzie jakoś później przygotowana do założenia ogrodu, ale czy skutecznie ukryje aktualne podłoże????
 czy można bezpośrednio na to sypać ziemię bez obaw czy się nie przebiją roślinki z dolnej warstwy. Nasypana ziemia będzie jakoś później przygotowana do założenia ogrodu, ale czy skutecznie ukryje aktualne podłoże????
Może pojawi się jakaś przyjazna dusza z mojej okolicy, co by na działce podpowiedziała co trzeba zrobić (dolnyśląsk, okolice głogowa)
pozdrawiam

Działka w większości zostanie podsypana (ok 30-40 cm) żeby wyrównać teren do budynku i tu nasuwa się pytanie czy aktualne podłoże trzeba jakoś usunąć, zaorać i wybrać chwasty, chemia odpada z przyczyn moralnych
 czy można bezpośrednio na to sypać ziemię bez obaw czy się nie przebiją roślinki z dolnej warstwy. Nasypana ziemia będzie jakoś później przygotowana do założenia ogrodu, ale czy skutecznie ukryje aktualne podłoże????
 czy można bezpośrednio na to sypać ziemię bez obaw czy się nie przebiją roślinki z dolnej warstwy. Nasypana ziemia będzie jakoś później przygotowana do założenia ogrodu, ale czy skutecznie ukryje aktualne podłoże????Może pojawi się jakaś przyjazna dusza z mojej okolicy, co by na działce podpowiedziała co trzeba zrobić (dolnyśląsk, okolice głogowa)
pozdrawiam