maliniak80
19:15, 29 maj 2016
Witam. Mam nadziej, że ktoś mi tu pomoże, podpowie co mam zrobić. Mam działkę gdzie buduje dom (aktualnie wykańczanie wnętrz-zdjęcia trochę nieaktualne). Podłoże na działce to generalnie zielsko, przypominające łąkę z różnymi chwastami co trochę widać na zdjęciach.
Działka w większości zostanie podsypana (ok 30-40 cm) żeby wyrównać teren do budynku i tu nasuwa się pytanie czy aktualne podłoże trzeba jakoś usunąć, zaorać i wybrać chwasty, chemia odpada z przyczyn moralnych
czy można bezpośrednio na to sypać ziemię bez obaw czy się nie przebiją roślinki z dolnej warstwy. Nasypana ziemia będzie jakoś później przygotowana do założenia ogrodu, ale czy skutecznie ukryje aktualne podłoże????
Może pojawi się jakaś przyjazna dusza z mojej okolicy, co by na działce podpowiedziała co trzeba zrobić (dolnyśląsk, okolice głogowa)
pozdrawiam
Działka w większości zostanie podsypana (ok 30-40 cm) żeby wyrównać teren do budynku i tu nasuwa się pytanie czy aktualne podłoże trzeba jakoś usunąć, zaorać i wybrać chwasty, chemia odpada z przyczyn moralnych

Może pojawi się jakaś przyjazna dusza z mojej okolicy, co by na działce podpowiedziała co trzeba zrobić (dolnyśląsk, okolice głogowa)
pozdrawiam