Anna_Madera
14:55, 15 cze 2016

Jak wielu z Was i mnie dopadła niemoc. Dużo włożonej pracy, mnóstwo chęci a efektów brak...
Działka ma niecałe 2.000 m2. Zaczęliśmy 3 lata temu od trawnika - na szybko i w trakcie suszy. W efekcie na większości terenu ciężko dopatrzeć się tej kupionej trawy, ale coś tam trawopodobnego sobie rośnie ...
Później działkę obsadziliśmy tujami (2 ściany szmaragd, 1 frontowa brabant) + świerki srebrne od strony sadu. W zeszłym roku udało nam się skończyć taras i obsadzić berberysami, hostiami, bukszpanami - z efektem jak widać

Ostatnio zdecydowałam się na osłonięcie cisami butli z gazem, pod cisami posadziłam Żurawki niestety obawiam się, że miejsca zostawiłam za mało (40 cm) i jedno z drugim się zarosną, co myślicie? Zresztą kolor Żurawek zlewa się ze wszystkim i prawie ich nie widać...
Miało być nowocześnie z prostymi liniami ale wszystko robione jest bez żadnego planu, podpatrzone trochę tu trochę tam i wyszedł z tego taki miszmasz. Boję się robić cokolwiek dalej sama żeby nie napsocić... Szczególnie, że zostaje do zagospodarowania największa część (ta na której stoi butla z gazem)- na której w przyszłości chcemy postawić altanę...
Dodaję zdjęcia poglądowe - i mam nadzieję, że ktoś tu kiedyś zerknie, doradzi, podpowie, otworzy umysł na coś pięknego