Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole » Edycja postu

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

anna_t 22:04, 05 paź 2017

Ja jak patrzę na projekty tutaj i u Ivo to stwierdzam że u mnie to wioska jakaś...
AniMa 08:54, 06 paź 2017

kasja83 napisał(a)

Ja prawdopodobnie zasnęłabym z żelazkiem w ręce.Spałabym na stojąco. Kofeina nie pomaga.

Ja spalam przy biurku od 12...stwierdziłam, że w domu muszę się rozkręcić....
AniMa 08:56, 06 paź 2017

anka_ napisał(a)
To ja chyba od żelazka wolę łopatę (czytaj: widełki) w deszczu...

Aniu wierz mi - ja też Wczoraj tak się migałam od tego prasowania, że ostatecznie wyprasowałam dziecku rzeczy na dziś do szkoły i sobie bluzeczkę - a to i tak tylko dlatego, że była wizja braku prądu przez tę wichurę
AniMa 09:01, 06 paź 2017

anna_t napisał(a)
Ja jak patrzę na projekty tutaj i u Ivo to stwierdzam że u mnie to wioska jakaś...

Aniu no co Ty...Twoje kostki cały czas mi po głowie łażą. Ostatnio nawet próbując jakoś je przypiąć do mojego ogrodu coś takiego oglądałam:
" target="_blank" rel="nofollow">https://pl.pinterest.com/pin/301952350008694081/
Pewnie masz ten sam dylemat drzewny, co i ja?
Ostatnio nawet myślałam, żeby wszystkie rosnące już brzozy przełożyc na placyk do tyłu a na front kupić graby....Tylko, że brzozy też mi się podobają...Ot, ma baba wybór....
makadamia 09:21, 06 paź 2017

O ile dobrze pamiętam, to projekt Thomasa LePlata, który słusznie Ci się kojarzy z Anią, bo też się nim inspirowała.

Jeśli chcesz graby, to na froncie lepiej będą wyglądały niż w zaułku. Tylko trochę bardziej formalnego charakteru mu nadadzą.

Mnie w zaułku grujeczniki by się jeszcze podobały
AniMa 09:23, 06 paź 2017

A jak tam Wasze ogrody przyżyły wichurę. Albo u Was spokojnie albo sprzątacie - bo prawie nic nie widać....
Ja mam nową architekurę na ogrodzie

a ca za tym idzie - takie zmiany:

Ucierpiały tez 2 serby (1 zmiażdżony totalnie , drugi obdrapany i przekrzywiony) i 1 brzoza - delikatnie. W trawniku jest dziura - mam nadzieję, ze akurat tak gdzie będzie nowa rabata ...i mam całe mnóstwo gałązek rozchodników do ukorzenienia
AniMa 09:30, 06 paź 2017

makadamia napisał(a)
O ile dobrze pamiętam, to projekt Thomasa LePlata, który słusznie Ci się kojarzy z Anią, bo też się nim inspirowała.

Jeśli chcesz graby, to na froncie lepiej będą wyglądały niż w zaułku. Tylko trochę bardziej formalnego charakteru mu nadadzą.

Mnie w zaułku grujeczniki by się jeszcze podobały

Zastanawiam sie...
Prawdopodobnie jutro podjadę do pana, który ma graby...zobaczę je i zdecyduję. Właśnie za bardzo takiego formalizmu nie chcę...,pan ma zwykłe graby, tylko je formuje...Może nie bedą takie bardzo formalne.(ale bełkoczę)
Brzozy dają mi te bardzo pożądaną nutkę romantyzmu - jeżeli wiesz o co mi chodzi...
Na tyle na pewno nie dam grabów. Myślałm o grujeczniku jako pojedynczym akcencie na środkowej rabacie. Obok (na placyku) rosna jeszcze 3 miłorzęby, nie chce ich wywalać....pasowałyby kolorem A może na placyk i brzozy i miłorzęby????
AniMa 09:30, 06 paź 2017

Hihi Asiu ja u Ciebie referaty czytam
JoannaDe 10:32, 06 paź 2017

Nieźle u Ciebie fruwało. Dobrze ze nikomu nic się nie stało.

U mnie tak samo bylo, nosa z domu nie wystawiłam. Tylko przez okno patrzyłam co fruwa po ogrodzie i modliłam się żeby mocowanie do trampoliny wytrzymało.
Jak na razie to niewielkie straty. Połamana kula bukszpanowa i naruszone nowo posadzone cisy.

Plany piękne, podglądam dyskusje i nawet wiem o co chodzi
Juz mi się podoba
iwka 10:39, 06 paź 2017

szkoda drzewek, ale wazne ze wszyscy cali u mnie było spokojnie, tylko prąd wyłączyli ok 22 więc przymusowe spanie było