Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole » Edycja postu

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

kasia_w 14:42, 15 wrz 2016

anna_t napisał(a)
Kasia super dzięki Tobie ile kasy zaoszczędzone, u mnie ilości trzmieliny przycięłaś a tutaj drzew
ja szukam ambrowcow kolumnowych Kasia, dwóch. dasz mi namiary na tą szkółkę?
u mnie 2m graby po 50zł, ładne nie patyki. ale niewiem czy wysyłają

haha
wiecie, ile ja teraz roślin rozdaję, jak sobie jedno na drugim 2-3 lata temu posadziałamCzłowiek nie ma wyobraźni, jak to wszystko rośnie, jak szalone

Ambrowce po 160 mają w punkcie u Kulasa na Brucknera we Wrocławiu, ok 2 m. Sporo większe u Botanika we Wrocławiu, ale po 240. Ale chyba oni nie wysyłają, tzn Botanik na pewno, Kulas nie wiem.
Zawsze możesz do mnie wpaść , jakby co

anna_t 19:04, 15 wrz 2016

Graby ładnie rozgałęzione ale widzialam je w kwietniu. zadzwoń 504010364 może Ci Pan przesle aktualne zdjęcie i pogadasz o transporcie.

Kasia kulasa mam koło siebie przecież muszę spytać o te kolumnowe, może nawet jak nie ma to w ramach wlasnego transportu przewiezie z tamtej szkółki. Ty masz ambrowce?ja ciekawa jestem jak one szybko rosną?
kasia_w 14:42, 16 wrz 2016

Aniu nie mam ambrowców i niezmiernie tego załuję. Ale jak mi hakuro umrą ( może wkrótce...) to zamiast nich będą 3 gumballe na pewno.

chyba nie rosną za szybko

W naszych warunkach klimatycznych ambrowiec amerykański wyrasta zwykle w niewysokie drzewa.

Ambrowiec SLENDER SILOUETTE jest wąskim, strzelistym drzewem dorastającym w naszych warunkach do 5-8 m wysokości i średnicy 1-2 metrów.
Nett 14:43, 16 wrz 2016

kasia_w napisał(a)
Aniu nie mam ambrowców i niezmiernie tego załuję. Ale jak mi hakuro umrą ( może wkrótce...) to zamiast nich będą 3 gumballe na pewno.

chyba nie rosną z szybko

W naszych warunkach klimatycznych ambrowiec amerykański wyrasta zwykle w niewysokie drzewa.

A jaki masz sposób na hakuro? Ja mam jedną do umarcia.
kasia_w 14:48, 16 wrz 2016

Nett napisał(a)

A jaki masz sposób na hakuro? Ja mam jedną do umarcia.

he he ja ich na siłę umierać nie będę, jak na razie jedną w zeszłym sezonie zaatakował szkodnik, leczyłam, połowa uschła, ale dość ładnie się odbudowała.
na razie mnie cieszą
Nett 14:59, 16 wrz 2016

kasia_w napisał(a)

he he ja ich na siłę umierać nie będę, jak na razie jedną w zeszłym sezonie zaatakował szkodnik, leczyłam, połowa uschła, ale dość ładnie się odbudowała.
na razie mnie cieszą

Oj.. Moją teściowa mi kiedyś zasadziła jako prezent jak jeszcze nic nie było na działce, ale rośnie w takim miejscu, że psuje całą koncepcję rabaty, zasłania miłorzęba itd. Ale mężowi się podoba i nie daje jej ruszyć. No chyba, że by umarła...
kasia_w 15:02, 16 wrz 2016

...no chyba że dorwiesz larwy krytoryjka olchowca i jej przeszczepisz skuteczny

Nie ma to jak sadzenie teściowej

Mi niania dzieciaków kiedyś bez zasadziła. Urósł badylisko a mi żal wykopać
Nett 15:08, 16 wrz 2016

kasia_w napisał(a)
...no chyba że dorwiesz larwy krytoryjka olchowca i jej przeszczepisz skuteczny

Nie ma to jak sadzenie teściowej

Mi niania dzieciaków kiedyś bez zasadziła. Urósł badylisko a mi żal wykopać

Hi hi. Ja bez już wyrzuciłam za płot- też sadzony przez teściową, a dla hakuro miałam dobre serce i teraz żałuję.
Makusia 15:54, 16 wrz 2016

Nett napisał(a)

Oj.. Moją teściowa mi kiedyś zasadziła jako prezent jak jeszcze nic nie było na działce, ale rośnie w takim miejscu, że psuje całą koncepcję rabaty, zasłania miłorzęba itd. Ale mężowi się podoba i nie daje jej ruszyć. No chyba, że by umarła...

.....ale kto?
anna_t 17:01, 16 wrz 2016

Marta..