Krys
14:38, 13 lip 2016

Dołączył: 16 lis 2011
Posty: 8145
2kg żeberek
ok. 1,5 kg kapusty kiszonej
przyprawa do żeberek
przyprawa do bigosu
Żeberka pokroić i obtoczyć w przyprawie do żeberek i podsmażyć na patelni po jednej i drugiej stronie.
Kapustę przepłukać (żeby nie była bardzo kwaśna) i pokroić ( tak jak na bigos).
Układać warstwami w naczyniu żaroodpornym lub garnku: warstwć kapusty opcjonalnie posypać przyprawą do bigosu( ja ostatnio robiąc na spotkanie nie sypała)i żeberka. Może być kilka warstwa,ostatnia kapusty.Trochę można podlać wodą i tłuszczem ze smażenia żeberek.
Ja ostatnio dzień wcześniej zamoczyłam żeberka w soli.
Smacznego
ok. 1,5 kg kapusty kiszonej
przyprawa do żeberek
przyprawa do bigosu
Żeberka pokroić i obtoczyć w przyprawie do żeberek i podsmażyć na patelni po jednej i drugiej stronie.
Kapustę przepłukać (żeby nie była bardzo kwaśna) i pokroić ( tak jak na bigos).
Układać warstwami w naczyniu żaroodpornym lub garnku: warstwć kapusty opcjonalnie posypać przyprawą do bigosu( ja ostatnio robiąc na spotkanie nie sypała)i żeberka. Może być kilka warstwa,ostatnia kapusty.Trochę można podlać wodą i tłuszczem ze smażenia żeberek.
Ja ostatnio dzień wcześniej zamoczyłam żeberka w soli.
Smacznego
____________________
Krystyna - Hirutkowy raj:))
Krystyna - Hirutkowy raj:))