Gdzie jesteś » Forum » Ogrodowa kuchnia » Żeberka w kapuście kiszonej

Pokaż wątki Pokaż posty

Żeberka w kapuście kiszonej

Krys 14:38, 13 lip 2016


Dołączył: 16 lis 2011
Posty: 8145
2kg żeberek
ok. 1,5 kg kapusty kiszonej
przyprawa do żeberek
przyprawa do bigosu

Żeberka pokroić i obtoczyć w przyprawie do żeberek i podsmażyć na patelni po jednej i drugiej stronie.
Kapustę przepłukać (żeby nie była bardzo kwaśna) i pokroić ( tak jak na bigos).
Układać warstwami w naczyniu żaroodpornym lub garnku: warstwć kapusty opcjonalnie posypać przyprawą do bigosu( ja ostatnio robiąc na spotkanie nie sypała)i żeberka. Może być kilka warstwa,ostatnia kapusty.Trochę można podlać wodą i tłuszczem ze smażenia żeberek.
Ja ostatnio dzień wcześniej zamoczyłam żeberka w soli.

Smacznego
____________________
Krystyna - Hirutkowy raj:))
ZieloneWrota 15:33, 13 lip 2016


Dołączył: 04 mar 2016
Posty: 827
Super że pamiętałaś Krysiu, jesteś wielka, buziaki
____________________
Agataod początku
Mirka 15:37, 13 lip 2016


Dołączył: 01 lip 2012
Posty: 12324
Jak długo i w jakiej temperatrze piec ?
____________________
Mazowsze Mirkowy ogród )
Krys 23:32, 13 lip 2016


Dołączył: 16 lis 2011
Posty: 8145
Aaa piec ok.40 minut w tem 160, ja pieklam na termoobiegu.
____________________
Krystyna - Hirutkowy raj:))
Mirka 23:43, 13 lip 2016


Dołączył: 01 lip 2012
Posty: 12324
Krys napisał(a)
Aaa piec ok.40 minut w tem 160, ja pieklam na termoobiegu.
Dziękuję Krysiu
____________________
Mazowsze Mirkowy ogród )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies