Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie » Edycja postu

Ogród Nety- moje marzenie

malgol 11:15, 24 paź 2016

Wiem wiem, rozumiem Cie i też chętnie bym tak się osłoniła. Niestety już za późno...poza tym działka wąska i jak w niektórych miejscach zabrałabym m miejsce na gęsty żywopłot to...tylko byłby zywopłot Ale wokół las więc i tak nikt nie zaglada.Czasem tylko dziki wkładają ryje w siatke
Kawa 11:51, 24 paź 2016

boszzzz Aneta ile postów
ceny u ciebie kosmiczne ...
Nett 11:53, 24 paź 2016

Kawa napisał(a)
boszzzz Aneta ile postów
ceny u ciebie kosmiczne ...

Tak, tez już zauważyłam . ALe wiesz, po całym zimowym planowaniu zrobię spis roslin i wybiore się jednym transportem do jakiejś szkółki gdzieś dalej i po prostu tam zrobię zakupy, bo u mnie nie dam rady finansowo.
Kawa 12:02, 24 paź 2016

Nett napisał(a)

Tak, tez już zauważyłam . ALe wiesz, po całym zimowym planowaniu zrobię spis roslin i wybiore się jednym transportem do jakiejś szkółki gdzieś dalej i po prostu tam zrobię zakupy, bo u mnie nie dam rady finansowo.

to jest bardzo dobry i racjonalny pomysł
swoja drogą to się zastanawiam dlaczego u Ciebie tak drogo?.
U mnie też nie tanio ceny w szkółkach się różnią ale nie aż taka drożyzna jak p z tymi ambrowcami..

super planowanie u Ciebie ciekawe na co w końcu się zdecydujesz
Nett 12:06, 24 paź 2016

U mnie przede wszystkim to nie producenci tylko szkółki, takie co od innych kupują i u siebie wkopują, poza tym jest ich mało, więc mała konkurencja, a poza tym, nastawieni na Niemców. Widziałam jak firmy ogrodnicze całymi cieżarówkami wywożą od nich rośliny. Niemcy sami też. Niestety...
Nett 12:13, 24 paź 2016

Dobra, wracając do planowania i naszej dyskusji z soboty z Jazzy..
Cały czas się zastanawiam jak połączyć żywopłot z tuj z Umbrami, bo Umbry powinny być około 2 metrów od tuj. Ale jesli tak zrobię, to będę je miała prawie na środku tego trawnika poniżej- tej ścieżki. Kompletnie bez sensu.

To miałoby sens jeśli miałabym szeroką prostą rabatę, a mam koła i nie chcę ich już zmieniać.

ren133 12:24, 24 paź 2016

A dlaczego aż dwa metry od tujek?
Nett 12:26, 24 paź 2016

Tu jest starsze zdjęcie- poprzedni kształt rabat, ale widac większośc płotu.

Przęsło ma 2,5m plus słupek, więc prawie 3m i w takiej rozstawie chciałabym te umbry (4 sztuki).
Zastanawiam się czy umbry mogą byc bliżej tuj lub wręcz pomiędzy nimi i czy jednak nie zacząć od pierwszego przęsła, czyli na żwirku.
Nett 12:27, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)
A dlaczego aż dwa metry od tujek?

Gdzieś Danusia tak pisała, żeby Umbry nie zadusiły tuj.
jazzy 12:28, 24 paź 2016

Jakimś cudem umknęło mi, że masz tam takie koła z trawnika. No i tam dalej w rogu też już jakaś rabata wykrojona jest. Teraz widzę że zbyt mało miejsca na 4 umbry.
Ja mam umbry posadzone 1,5m od ogrodzenia. A czemu ty swoje chcesz sadzić 2m od tuj?