Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Waclaw 19:25, 22 mar 2021

kasiek napisał(a)

My mamy na drewno kozę w domu i.... już tylko jako dekoracja stoi po wprowadzeniu zakazzu. Ale jest plus - naprawde bardzo się powietrze poprawiło, kedyś nie można było iść na spacer między domami bo taki był smród a teraz - super - nic nie śmierdzi

Czy na palenie drewnem również jest zakaz? Słyszałem o złej sytuacji smogowej w Krakowie. Wszak ludzie palą pelletem.
Jam mam piec na ekogroszek i spalanie jest wzorowe. Kozę kupię bo lubię żywy ogień a po drugie opał kosztuje mnie jedynie pracę w pozyskaniu i porąbaniu. Brat i tak robi prześwietlenia w swoim lesie.
Koza będzie wykorzystywana jedynie w okresach przejściowych.
kasiek 20:01, 22 mar 2021

Waclaw napisał(a)

Czy na palenie drewnem również jest zakaz? Słyszałem o złej sytuacji smogowej w Krakowie. Wszak ludzie palą pelletem.
Jam mam piec na ekogroszek i spalanie jest wzorowe. Kozę kupię bo lubię żywy ogień a po drugie opał kosztuje mnie jedynie pracę w pozyskaniu i porąbaniu. Brat i tak robi prześwietlenia w swoim lesie.
Koza będzie wykorzystywana jedynie w okresach przejściowych.

Tak, można tylko gazem. Wiadomo że prąd to nie ogień, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Milka 07:27, 23 mar 2021

kasiek napisał(a)

Namiar wysyłam na priv

Instalacja ale jaka? bo ta koza jest na wtyczkę

Mam taką kozę, tylko większą. Super nagrzewa i fajny efekt wzrokowy. Sprawdza się od kwietnia do października u mnie, bo u nas w domku letnim jest.
Ewa777 08:35, 23 mar 2021

kasiek napisał(a)

Tak i żałuję że nie wziełam więce, jak za kilka dni po nie wróciłam to juz ich nie było - chyba przemarzły
Ciemierników kupiłam 18 w tym roku, to był mój cel - i chyba juz starczy
A wiosna powolutku sie rozkreca...

Domyśliłam się, że w O. kupowałaś i wczoraj z samego rana pojechałam też na tę promocję. U nas niestety ceny bez zmian. Gdyby były po przecenie to kupiłabym 10, a tak wzięłam 3, bo są piękne, a za kilka dni wcale by ich nie było. Cena trochę wygórowana.
Piękne masz już krokusiki
kasiek 15:18, 23 mar 2021

Milka napisał(a)

Mam taką kozę, tylko większą. Super nagrzewa i fajny efekt wzrokowy. Sprawdza się od kwietnia do października u mnie, bo u nas w domku letnim jest.

No właśnie dziś ja właczyłam jak w w saloniku było 2 st. C i po 20 min juz było ok 10 stopni - super efekt Do tego mam 2 promienniki ciepła więc nawet jak będzie w okolicy 0 stopni to powinno przyjemnie nagrzać
kasiek 15:20, 23 mar 2021

Ewa777 napisał(a)

Domyśliłam się, że w O. kupowałaś i wczoraj z samego rana pojechałam też na tę promocję. U nas niestety ceny bez zmian. Gdyby były po przecenie to kupiłabym 10, a tak wzięłam 3, bo są piękne, a za kilka dni wcale by ich nie było. Cena trochę wygórowana.
Piękne masz już krokusiki

O to szkoda, oni przecenili bo im mróz lekko ściąła, ale potem chyba całkiem padły. Za 15 zol to tez uważam że za drogo a za 5 zł to znowu bardzo okazyjnie
Ciemierniki też w rożnych cenach, w L. najdroższe, w Cas. najtańsze ale sa tylko białe. W O. są różowe i bordowe w dość normalnej cenie. Byle sklepów całkiem nie zamkneli bo im padną
kasiek 15:21, 23 mar 2021

kasiek 15:22, 23 mar 2021

kasiek 15:22, 23 mar 2021

Ewa777 17:06, 23 mar 2021

kasiek napisał(a)

O to szkoda, oni przecenili bo im mróz lekko ściąła, ale potem chyba całkiem padły. Za 15 zol to tez uważam że za drogo a za 5 zł to znowu bardzo okazyjnie
Ciemierniki też w rożnych cenach, w L. najdroższe, w Cas. najtańsze ale sa tylko białe. W O. są różowe i bordowe w dość normalnej cenie. Byle sklepów całkiem nie zamkneli bo im padną

U mnie wyglądały bardzo ładnie te baleriny, więc ta promocja pewnie tylko lokalnie u Ciebie była. Mam nadzieję, że już tak nie pozamykają sklepów. Może jedynie wprowadzą limity na ilość klientów. Szkoda by było tych roślinek.