Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Katkak 20:30, 19 wrz 2017

Iga też już chora i w domu siedzi. Jak fajnie, że nawet kiedy ogród jest już dojrzały i wydaje się skończony, to wcale taki nie jest i zawsze stwarza jakieś możliwości do dalszego działania . Lubimy to, oj lubimy . KAsiu ta jeżówka miała być różowa, a na zdjęciu wyszła jak pomarańczowa. Czy to zdjęcie przekłamało kolory? Kosmosy są przeurocze i przekochane . Bardziej sieje mi się werbena niż one . Kurujcie się Dziewczynki .
Agania 07:41, 20 wrz 2017

kasiek napisał(a)

Zauważyłaś, że owocnik na m.parasolowatej już pęka, ja spróbuję zebrać nasionka i sobie wyhodować własną tripetalę
kasiek 08:42, 20 wrz 2017

eee_taam napisał(a)
jak na takie rzeki ...to sugeruje jeszcze poszalec z tulipanami wczoraj jeszcze widziałam w L paczki na kilogramy ...cena była dość sympatyczna moze warto zebyś sie jeszcze tam przeszła

ale jedna moja uwaga jest taka ...ze Sylwia ma racje zgrac terminy kwitnienia ...to nie łatwe jest etykieta za slaba na to jest

juz wiem ze u mnie mam te same tulipany w kilku miejscach co co rok jest to samo mijaja sie w kwitnieniu nawet o 2 tygodnie ....a niby ta sama odmiana ....wiec ważne sa warunki lokalne dla cebul......niestety w duety musisz trafić

Licze na traf, ale nie mam spięcia, w końcu mój ogród to nie Keukenhof
W sumie nabyłam 100 tulipanów, 200 krokusów, 40 narcyzów i parę innych.
A w zeszłym roku miałam sporo kwitnących cebulowych... Co kopie to cebula
kasiek 08:44, 20 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dla Twoich Dziewczyn i dla Was też, chyba nie ma nic gorszego jak chore dzieci i mama, która mimo własnej choroby musi się zająć innymi chorymi

Dzięki, pocieszenie jest takie że taką paskudną pogodę lepiej się choruje niż piekną i słoneczną Grzeje w kominku, chodzę opatulona i jakoś daje radę
kasiek 08:45, 20 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kosmosy cudne, ale pilnuj bo sieją się nie mniej obficie jak naparstnice, choć może nie wszędzie

Z moją tendencją do pielenia to wysiewy są pod kontrolą Naparstnice ładnie się wysiały, zostawiłam 10 szt
kasiek 08:47, 20 wrz 2017

Katkak napisał(a)
Iga też już chora i w domu siedzi. Jak fajnie, że nawet kiedy ogród jest już dojrzały i wydaje się skończony, to wcale taki nie jest i zawsze stwarza jakieś możliwości do dalszego działania . Lubimy to, oj lubimy . KAsiu ta jeżówka miała być różowa, a na zdjęciu wyszła jak pomarańczowa. Czy to zdjęcie przekłamało kolory? Kosmosy są przeurocze i przekochane . Bardziej sieje mi się werbena niż one . Kurujcie się Dziewczynki .

Wy też
Jeżówka ma taki bordo odcień, dzień pochmurny był jak fociłam, mogło przekłamać. Ale jest cudna

Zmian będzie nie dużo ale jeszcze klika mam . Muszę jednak sie zregenerować bo już mi się nic nie chce a to u mnie dziwne i niepokojące
kasiek 08:47, 20 wrz 2017

Agania napisał(a)

Zauważyłaś, że owocnik na m.parasolowatej już pęka, ja spróbuję zebrać nasionka i sobie wyhodować własną tripetalę

Ja nie mam na nic miejsca Ale jak mi się wysieje to Ci dam
Agania 08:49, 20 wrz 2017

Ja też nie mam na nią miejsca, ale lubię poeksperymentować
kasiek 09:26, 21 wrz 2017

Kiedy za oknem paskudne, deszczowe zimno...

To trzeba sie w domciu ogrzać
Iwonka 18:25, 21 wrz 2017

Kasiu witam U Małej Mi dostrzegłam zdjęcie z przemiany w twoim ogrodzie. No powiem Ci, że pięknie wam to wydszło! Masz tyle pięknych host! Uwielbiam te liście, niestety ślimaki też. Nie masz takiego problemu? Tak pytam, bo widzę w tytule Kraków U mnie z roku na rok coraz więcej tych "francuskich" przysmaków, niestety!