Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

18:34, 24 wrz 2017
kasiek napisał(a)

Licze na traf, ale nie mam spięcia, w końcu mój ogród to nie Keukenhof
W sumie nabyłam 100 tulipanów, 200 krokusów, 40 narcyzów i parę innych.
A w zeszłym roku miałam sporo kwitnących cebulowych... Co kopie to cebula

dzisiaj zamiast do Wojsławic pojechałam do L na pocieszenie ...obkupiłam sie na wiosne fest do Keukenhof mi daleko ale na pewno wiosny nudnej u mnie nie bedzie ...a jak jeszcze wyjdą te z poprzednich sezonow .....na rozmnożenie ich tez licze ...to bede miec oczy na czym wiosna zawiesić w tym roku tulipany uratowały mój ogród przed wiosenna nuda ...bo innych kwiatków w maju nie było ...wszystko umarzło

100 tulipanow + 40 narcyzów miałam na frontowej rózance (25m2) tej wiosny ..w roznych odmianach ...i taka ilość kwitnaca w róznych terminach dawała juz ładny pokaz i bardzo cieszyła oczy

życzmy sobie słońca aby woda obeschła i dało sie wiosne w miare szybko uziemić bo ja na trawnik za bardzo wejśc nie daje rady ...o rabatach to nawet nie myslę
kasiek 19:30, 24 wrz 2017

Katkak napisał(a)
Och, jak ja lubię pierwsze oznaki jesieni zauważać . Zaraz mam chęć robić dekoracje z jarzębiny i kasztanów .

Korali teraz w bród W taki dzień jak dziś aż chce się żyć
kasiek 19:32, 24 wrz 2017

eee_taam napisał(a)

dzisiaj zamiast do Wojsławic pojechałam do L na pocieszenie ...obkupiłam sie na wiosne fest do Keukenhof mi daleko ale na pewno wiosny nudnej u mnie nie bedzie ...a jak jeszcze wyjdą te z poprzednich sezonow .....na rozmnożenie ich tez licze ...to bede miec oczy na czym wiosna zawiesić w tym roku tulipany uratowały mój ogród przed wiosenna nuda ...bo innych kwiatków w maju nie było ...wszystko umarzło

100 tulipanow + 40 narcyzów miałam na frontowej rózance (25m2) tej wiosny ..w roznych odmianach ...i taka ilość kwitnaca w róznych terminach dawała juz ładny pokaz i bardzo cieszyła oczy

życzmy sobie słońca aby woda obeschła i dało sie wiosne w miare szybko uziemić bo ja na trawnik za bardzo wejśc nie daje rady ...o rabatach to nawet nie myslę

O - no to super! Wiosna będzie Twoja! Ładnie żeś tego pomiesciła na froncie, ja dałam 50 szt tulipanów i myślałam że i tak dużo Ale mam też pigwowca króry kwitnie w kwietniu oraz ogniki które kwitną w maju - to nie powinno być nudno
kasiek 19:40, 24 wrz 2017

Nareszcie pięknie, nareszcie zdrowa - nareszcie mogłam chwycić za łopatę
Najpierw mała przeróbka tego miejsca

Po lewej: złotokap właził na strzelnice i eM chciał go ciągle podcinać.
Wyleciał hibiskus i trawa Zebrina a na jego miejsce poszedł złotokap

Po prawej wyleciał kolejny mały hibiskus (ten żółty) a przesadziłam krzewuszkę od Katki,

kasiek 19:45, 24 wrz 2017

Miskanty poszły tu...

i tu

sylwia_slomc... 19:47, 24 wrz 2017

Kobieto Ty chyba nigdy nie będziesz mieć dość zmian, a wydawałoby się , ze nie ma już co poprawiać
AgnieszkaW 19:48, 24 wrz 2017

Kasiu, małe rewolucje ogrodowe? Widzę, że dostałaś powera
sylwia_slomc... 19:48, 24 wrz 2017

Miskantom sporo miejsca trzeba, szybko na masie przybierają
kasiek 19:51, 24 wrz 2017

Hibiskusy poszły na różową rabatę przy domku - słabo widać bo nie ma kwiató (poprzednie miejsce było za ciemne - teraz powinno być ok )

Drugi hibiskus bardziej widoczny od strony ławki w lesie
kasiek 19:54, 24 wrz 2017

Zmiana laurki - też ze względu na słabe oświetlenie - wyszła z cienia

A po prawej stronie ławki - dosadzenie (przesadzenie) 3 hortek ogrodowych