Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 20:06, 11 lis 2016

Joku napisał(a)
Podobają mi się dzwonki i elementy architektury po zmianach. Niesamowita jesteś, nieustannie zadziwiasz mnie swoją energią i chęcią do pracy.

Dzwonki są z zeszłego roku - zawieszam je tylko na zimę czyli ok 4 m-ce (od XI do II) . Przynoszą klimat Świąt
Architekturę dopracowuję bo rabaty mi się już podobają i to o każdej porze - choc oczywiście nie ma m-ca bym coś nie przestawiła - ale to drobnica...
kasiek 20:16, 11 lis 2016

mira napisał(a)
Kwitnie Ci ciemiernik? niesamowita odmiana - pozbieraj nasionka koniecznie z niego.
Ten tynk bym zwaliła jak można bo to fajne jest.

Kasia masz takie drzewko co mi się strasznie podoba - wiesz które
Szukałam na zdjęciach ale nie znalazłam. Jest niewysokie szczupłe ma malutkie drobne listeczki i w maju były bordowe jasno z brązowym, może bardziej takie pod brązowy z rudym, chyba gdzies koło ścieżki rośnie.

pozdrawiam

Mirus to zwykły Lidlowski (mam takich kilka i wszystkie kwitną wcześnie ). Ten co tak kwitnie już jest stary i zakwita z końcem nawet października, te z poprzedniego roku są też w pąkach. To zwykły nigra. Może u mnie takie warunki, sama nie wiem...

Drzewko bordowo rude... koło ścieżki? Perukowiec? Nie bo jest na fociach, Z bordowych ma wiśnie Royal, Śliwę Hessei, jeszcze jakąś śliwę i klony palmowe (to z drzew) nie pamiętam reszty...
kasiek 20:18, 11 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tak czułam, że też dzisiaj zaczniesz działać Pojechałaś i zaraz mieliśmy następnych gości

Każdy ciągnie tam gdzie jest energia u u Was prawdziwe epicentrum
Dzisiaj na plusie i to ponad 5 stopni a tyle trzeba by impregnować no to jak mogłam nie robić? Jutro dokończe bo w sumie połowa już w ziemi (nie ma fot bo było już ciemno). Tempo mam choć samemu to zawsze trochę wolniej idzie
kasiek 20:20, 11 lis 2016

Gardenarium napisał(a)
A czy ja się mylę, że śniegu nie ma? Niemożliwe

A jednak - tu na południu najwyraźniej cos cieplej Za to jutro ma przyjść a w nd mrozik (do tej pory w moim ogrodzie go nie miałam ale u mnie mury grzeją). Tak więc ostatnie roboty jutro i ... finał ... (choć nawet moj małżonek nie wierzy już w moje zapewnienie )
sylwia_slomc... 20:21, 11 lis 2016

kasiek napisał(a)

A jednak - tu na południu najwyraźniej cos cieplej Za to jutro ma przyjść a w nd mrozik (do tej pory w moim ogrodzie go nie miałam ale u mnie mury grzeją). Tak więc ostatnie roboty jutro i ... finał ... (choć nawet moj małżonek nie wierzy już w moje zapewnienie )

Też nie wierzę
mira 20:23, 11 lis 2016

To muszę się w lidlu zaciemiernikować.

Sprawdzam tą Hessei może to ta, takie urocze niewielkie listki ?
kasiek 20:24, 11 lis 2016

Katkak napisał(a)
Krążki świetnie tam się wpasują. Będą naturalną kontynuacją tych z lasku. Widzę, że kwiatuszek z niebieskiej klateczki powędrował już do domku . Strasznie podoba mi się da przezroczysta doniczka, w której był. O dzwoneczkach zapomniałam, a one takie fajne. Uroczo by u Ciebie wyglądały takie zawieszone filiżanki z pokarmem dla ptaszków jak u mnie. Nie chcesz takich zrobić? PRzyjemnie z pożytecznym . I moim zdaniem niewątpliwie jest to element ozdobny . Ani się obejrzymy i miną Święta i będziemy w lutym zawieszać czerwone serducha. Pamiętasz o nich?

Zobaczymy tylko jak będzie z trwałością. Szkoda że one za chwilę czarne się zrobia bo takie jasne są fajne... Jak przegniją to zbiorę kasę na betonowe i będę trwale jasne.

Kasiula karmników na razie nie mam kiedy robic bo jak widzisz jest grupsza robota a potem to juz rece mdleją... Ale jak chwyci mróz to zapewne będę szukać zajęcia
kasiek 20:26, 11 lis 2016

mira napisał(a)
To muszę się w lidlu zaciemiernikować.

Sprawdzam tą Hessei może to ta, takie urocze niewielkie listki ?

Hessei jest nad oczkiem - z tyłu centralnie

Ciemierniki w Lidlu są dopiero w lutym - ja je kupuje a na przyszły rok kwitną już w listopadzie.
kasiek 20:35, 11 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Też nie wierzę

No wiem, Tobie bym też nie wierzyła Zreszta ja sama sobie nie wierzę
Katkak 15:29, 12 lis 2016

Kasiulek zwiąż mniskanty