Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 21:11, 16 sty 2019

Anitka napisał(a)
Kasiu super przygoda. Dobrze, że Sylwia była razem z tobą, bo jak zwykle wszystko uwieczniła. Będziesz miała pamiątkę.
Widzę, że już planujecie kiedy najlepszy termin będzie na wiosenne dogrywki z magnoliami

Tak, wybór Sylwii jako współtowarzysza(jak odmówiła Agania) był strzałem w 10 tak jak myślałam Żałowałam tylko że Katka mieszka daleko, stworzyłybyśmy świetne trio...

Sylwia ma to co lubię - dyscyplinę i zapał, na każdym etapie się sprawdziła, realizowała każde wyzwanie i to było najlepsze! Dlatego nasze nagrania idą jak burza, dlatego też włączyli nas do programu inwestora - bo zobaczyli że jest hasło i wykonanie bez wiekszego marudzenia
Bardzo na tym skorzystałyśmy i to jest fantastyczne - dobra zabawa i super pamiątka
kasiek 21:27, 16 sty 2019

Anitka napisał(a)

Ogrodowy salonik będzie więc w kolorystyce morskiej z tego co zrozumiałam?

Nie, nie to nie do saloniku, w efekcie sporych u mnie zawirować nie wyjaśniłam wszystkiego.
Pierwszą inwestycją realizowaną przez inwestora miał być ogrodowy salon - ogród zimowy. Niestety konstrukcja którą wybrałam i pod którą stworzyłam całe wnętrze okazała się felerna, wycofali się z tej propozycji, na forum widziałam że ta wiata miała sporo złych komentarzy - może nie chcieli jej reklamować.
Ponieważ zabrnęłam z tym salonem za daleko, a i inne okoliczności życiowe potoczyły się u mnie pomyślnie, postanowiłam go dokończyć samodzielnie. Wiata została zamówiona u innego producenta, zaś montaż będzie odbywał się w połowie marca.

Z uwagi na wycofanie się inwestora z wiaty, nie mogłam dopasować żadnej proponowanej mi przez nich konstrukcji. Nawet myślałam zrezygnować już ze współpracy ale w TVN mnie przegłosowali
Powstał więc kolejny projekt (znów zarwałam nockę by zdążyć na zamknięcie listy). Dali nam 2 tyg. na opracowanie co chcemy wraz z projektem.

Miejsce które tworze z inwestorem to to:

o nosi nazwę OGRODOWE SPA z jakuzzi
Tak wyglądała mniej więcej co chcę mieć: Z tyłu jest ścianka - mozaika

Pojawienie się kolejnej altany wymusza na mnie następne zmiany ale to juz po zamknięciu programu z Mają

Milka 15:42, 17 sty 2019

O matulu...Kasia, jesteś niesamowita!!! szczękę zbieram i podziwiam
Milka 15:43, 17 sty 2019

kasiek napisał(a)

Jeszcze trochę bo u mnie w kwietniu dogrywka (czwarta).
Chciałabym byśmy nie wypadły jak gwiazdy lecz dały ludziom energię do działania i chęć posiadania własnej pasji. By w odcinkach udzieliła sie nasza radość tworzenia i ogrodniczkowania. Są nagrywane ciężkie chwile i te z sukcesem - jak życie - pełne niespodzianek jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz na jaką trafisz

I tak będzie
Milka 15:45, 17 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Scena druga

a ..matko, ale z Ciebie laska
Milka 15:46, 17 sty 2019

AgnieszkaW napisał(a)
No, no, co tu się działo. Celebrytki z Was normalnie

No I Sylwia i Wojtek i Kasia
kasiek 18:18, 17 sty 2019

Milka napisał(a)
O matulu...Kasia, jesteś niesamowita!!! szczękę zbieram i podziwiam

No co Ty Irciu, przypomnij sobie Twoje metamorfozy Artystko
Moją inspiracją była praca mojej śp. babci. To jej stronka która stworzyło moje kuzynostwo
http://galeria-sztuki-babci-anieli.blogspot.com/
A moja mozaika to pokłon w jej stronę
kasiek 18:23, 17 sty 2019

Milka napisał(a)

I tak będzie

Oby takie było przesłanie, dałam im fotki pokazujące etapy powstawania, pracę i wytrwałość w dążeniu do celu... Zwyczajność dnia

Chciałam to tak pokazać by każdy, nawet po przejściach mógł spełniać marzenia. Mam nadzieję że i montażysta podzieli mój punkt widzenia
kasiek 18:29, 17 sty 2019

Milka napisał(a)

a ..matko, ale z Ciebie laska

Odezwała się prawdziwa Piękność
sylwia_slomc... 18:51, 17 sty 2019

kasiek napisał(a)

No co Ty Irciu, przypomnij sobie Twoje metamorfozy Artystko
Moją inspiracją była praca mojej śp. babci. To jej stronka która stworzyło moje kuzynostwo
http://galeria-sztuki-babci-anieli.blogspot.com/
A moja mozaika to pokłon w jej stronę

Jesteś podobna do Babci