Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród NIEzgodny z planem

Ogród NIEzgodny z planem

sylwik69 15:01, 30 wrz 2016

Witajciekawe rośliny,duży ogród, oj czuje że z takimi sąsiadkami nie będziesz się tu nudzić i pomysłów na ogród nie zabraknie

Salsa 20:17, 30 wrz 2016

AniMa napisał(a)
Maruś witam się i ja serdeczna sąsiadko. Słodziaku ty
Teraz to zamiast spacerki po ogrodzie, to będziemy u siebie na wątkach siedzieć....Od kawusi się jednak nie wymigasz

Eee tam na wątkach! Ja nadal będę się wpraszać z dziećmi, co byś miała chwilę na odpocznek
Salsa 20:37, 30 wrz 2016

Głowa mi pęka od nadmiaru oglądania wszystkich wątków.Zdjęć są miliony Dobrze, że wieczory są coraz dłuższe, dzieci chodzą szybciej spać to będę przerabiać ten mój projekt.
Mam i pierwszą zagwozdkę....to miejsce jest po lewej stronie stojąc na tarasie. Obecnie patelnia totalna, ale za moment przecież tuje urosną, klon za płotem też jest coraz większy.
W planie jest tam magnolia (ta pojedyncza łodyga zaraz na początku...) i kalina koralowa. Bliżej brzegu żółte pięciorniki, pod magnolią kocimiętka a na samym brzegu pinus mugo humpy. Oczywiście z planu nici bo magnolia z tą kaliną mi się jakoś tak gryzą a poza tym chciałabym aby to było bardziej zielone miejsce, bez jakiś kwiatów które wraz z poszerzeniem bedzie miało trawy, które to w przyszłym roku zagoszczą do okola folii, gdyż tam będzie miejsce na ognisko otoczone brzozami i miskantami kleine fontane.
Co byście mogli tu zaproponować? Te małe bukszpanowe kuleczki i hakony są ok. Myślałam, aby za nimi posadzić białe pięciorniki a za pięciornikami i pomiędzy dorenboosami (magnolii tam nie chcę) miskanty ML...?a może zamiast brzoz jakiś stożek? w miejscu gdzie obecnie jest magnolia widzę brzozę pendulę, nisko szczepioną

Na prawdę liczę na Wasze porady, bo to miejsce spędza mi sen z powiek....

jazzy 00:54, 01 paź 2016

Toszka napisał(a)
W sumie z tą listą "must have" tu już rysuje się super ogród
O, to samo sobie pomyślałam
Witam sąsiadkę z Dolnego
AniMa 20:33, 01 paź 2016

Marta,pamiętaj, że ja bardziej od zakupów jestem...
Salsa 20:44, 01 paź 2016

Hihi pojechałam dzisiaj do Ligoty, przywiozlam trzy cyprysiki lawsona, takie po 1,7metra, i niestety... tylko ja cieszylam się z zakupów. Małżonek szanowny z pokorą poszedł po szpadel
AniMa 21:31, 01 paź 2016

Salsa napisał(a)
Hihi pojechałam dzisiaj do Ligoty, przywiozlam trzy cyprysiki lawsona, takie po 1,7metra, i niestety... tylko ja cieszylam się z zakupów. Małżonek szanowny z pokorą poszedł po szpadel

Jutro przyjdę sprawdzić jak tę pokorę wkopał
Slyszysz jak się śmieję????
AniMa 10:14, 18 paź 2016

Marta - halllloooo???? Nie widać Cię???
AniMa 12:31, 16 lis 2016

Wklejam ku pamięci na twoje miejsce na ognisko::
https://pl.pinterest.com/pin/472455817136535563/