Witaj, zwabiona nazwą, skojarzyłam z miejscem zamieszkania w lesie a tu, proszę bardzo, pod lasem i to jakim? Puszcza budzi wiele emocji, mam koleżankę ekolożkę, wręcz szaleje na tym punkcie, twierdzi ,że zniszczą puszczę. Ja się na tym nie znam , słucham jednej i drugiej strony,żal mi żubrów, jeżeli dojdzie do odstrzału. 3 tyś to roczny koszt utrzymania żubra, czy to aż tak dużo? W mojej ocenie nie, fajnie,że będziesz mogła czasami coś nam napisać i pokazać z puszczy, jakieś fotki. Zazdraszczam powietrza, macie najlepsze jakościowo w PL.
Wybacz,że zamiast ogrodem zajęłam się najpierw puszczą. Ogród niewielki ale już uporządkowany, teraz będziesz czytać i przeglądać wątki, zdobywać wiedzę ogrodniczą i mieć coraz więcej wątpliwości, co jak i gdzie posadzić. Ogrodowisko to kompedium wiedzy ogrodowej.
Ładnie masz położoną kostkę brukową, fajnie,że wspólnie z mężem dzielicie prace i pasje ogrodowe.Pieska masz super, bardzo lubię zwierzęta, ja mam 2 psy rasy Nova Scotia Duck Tolling Retriever,uwielbiam je.
Co do drzewa to myślę, że świerk serbski odmianowy Aurea jest fajny, mam go i lubię, nie rośnie tak szybko, ma ładny pokrój, wiosną śliczne jasne przyrosty, mój 10 letni ma ok. 2 m, mam też pendule serbskie, ale one rosną i rosną i z miejsca ich zbytnio nie widać. U Ciebie klimat surowy raczej, więc nie wszystkie gatunki będą odpowiednie.Pozdrawiam i dobrego Nowego Roku życzę.