Mieczyki sadzę po 20 kwietnia bezpośrednio do gruntu.Kiedyś jak miałam mało mieczyków sadziłam teraz do doniczek i pędziłam, do gruntu szły ukorzenione, ale za dużo ich mam i pójdą od razu do ziemi.Kupiłaś w biedronce?
Kupowałam w Lidlu 15 szt. po 4,89 zł cztery paczki więc troszkę wyszło 3 odmianowe: plum Tart Nova lux, Priscilla i 1 mix. Bardzo lubię mieczyki czy masz jakiś patent na sadzenie w tym samym miejscu?
Pati w jakim rejonie kraju mieszkasz? Wydaje mi się, że u Ciebie wiosna już bardziej zaawansowana.
Strzyżenie iglaków idealne, też mnie czeka to zadanie ... jak tylko lać przestanie
Mieczyków prawdopodobnie nie powinno się sadzić co roku w tym samym miejscu( wyczytałam gdzieś w necie ryzyko chorób grzybowych)Ale jak mało miejsca to co zrobić Mieczyki mają tendencje do przychylania się a wtedy patyk i sznurek i uwiązać mam nadzieją że pomogłam w razie czego to pytaj
U mnie deszcz znowu pada cały dzień nie padało ale przyszedł wieczór i leje. Ja żywom w Wlkp pomiędzy Gnieznem a Pobiedziskami.Tu się urodziłam, wychowałam, mieszkam, pracuję, i tu kopnę w kalendarz:
Cześć Patrycja,ładnie przycięłaś iglaka, kolorowo u Ciebie. Ja dziś w biedronce też kupiłam cebulki mieczyków:mieczyk abisyński, jest biały i taki inny,nigdy nie miałam mieczyków. Ciekawe czy będzie taki jak na obrazku.