Mieszkam na Śląsku w samym jego centrum, na naszej działce jest pokład gliny , gleba zbita i nieprzepuszczalna. A już kilometr dalej u Mamy sam piasek. Na poprzedniej działce miałam pokład litego piaskowca, bez kilofa nie można było sadzić
Kasiu dla mnie jest najpiękniejsze na świecie, odpoczywam tam psychicznie .
Spokój, cisza i natura...czego chcieć więcej. No może jeszcze domku w tym miejscu, ale to jest wielka niewiadoma. Urząd dalej nic nie wie i znów przesunął termin , mam pytać po nowym roku
Skutecznie rujnują moje marzenia...
Ewciu to piękna okolica, kiedyś panowała taka opinia że mamy tu brzydko i same fabryki, ale to nie tak. Jest mnóstwo miejsc zielonych , piękne parki, ogromne lasy i zadbane ogrody. Jest tu naprawdę pięknie
Dzisiaj wyskoczyłam na działkę i powycinałam do końca wszystkie pozostałości irysów, host i marcinków. W zeszłym roku je zostawiłam i na wiosnę było paskudnie, wolę na jesień uprzątnąć badyle. Potem wiosenne cebule zdecydowanie ładniej się prezentują.
Po obiedzie pojadę jeszcze pograbić i pozamiatać chodniki.
M też trochę poukładał i posprzątał już na zimę. Robi się całkiem schludnie. Nie chcę sąsiadom zostawić bałaganu na święta