Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Basilikum 19:03, 24 lis 2017

Emus mi troche dobrej ziemi wygrzebal i chce ja rozdzielic w warzywniaku - jak nie bedzie padac. Troche poszyc chce, kam skrojone dwie torebki. A Wieczorek mamy spotkanie z klubu ogrodnika

Twoje fotki jak zwykle rarytasy pierwszej klasy

dana1s 19:19, 24 lis 2017

Basilikum napisał(a)
Emus mi troche dobrej ziemi wygrzebal i chce ja rozdzielic w warzywniaku - jak nie bedzie padac. Troche poszyc chce, kam skrojone dwie torebki. A Wieczorek mamy spotkanie z klubu ogrodnika

Twoje fotki jak zwykle rarytasy pierwszej klasy

Izuś my też musimy przekopać namiot z kurzakiem, nie wiem czy jutro zdążymy, ale jest na liście
Ja liczyłam na pogodę, a u nas teraz pada, mam nadzieję że jutro będzie pogodnie.
Super taki wieczorek zielonozakręconych, wszyscy mówią o ogrodach i nikogo to nie nudzi, rewelacja
Dziękuję, testowałam znów ten drugi model Penataxa, zamówiłam do niego filtry i chyba go zostawię. Może się zaprzyjaźnimy. Mam wrażenie, że zdjęcia z niego są mniej wyraźne i jakby rozmyte. Muszę nad nim popracować
Ale w pomieszczeniach i nocą robi zdecydowanie lepsze fotki niż ten x70.
Nie mam nic lepszego do roboty to potestuję go trochę

Basilikum 19:33, 24 lis 2017

U nas chyb nutro bedzie zimniej, na szczescie Nest plan B
Wlasnie wracam ze spotkania rolniczo zakreconych. Fannie bylo ciekawe dyskusje. Piekny ogrod tez byl ale nie zdarzylam go dobrze obejrzec
dana1s 16:56, 26 lis 2017

Basilikum napisał(a)
U nas chyb nutro bedzie zimniej, na szczescie Nest plan B
Wlasnie wracam ze spotkania rolniczo zakreconych. Fannie bylo ciekawe dyskusje. Piekny ogrod tez byl ale nie zdarzylam go dobrze obejrzec

Izuniu u nas całkiem przyjemnie, ale widać już nadchodzące ochłodzenie.
Ja obecnie siedzę pod kocem z bólem głowy chyba mnie wczoraj przewiało...
dana1s 17:05, 26 lis 2017

Wczoraj od samego rana działaliśmy w ogrodzie, pierwsze była wielka mgła

, ale potem zrobiło się całkiem przyjemnie.
Niestety kilka godzin w ogrodzie w listopadzie poskutkowało przeziębieniem. Teraz się kuruję.
Plan wykonaliśmy w 100%
Wygrabiłam , pozamiatałam , wycięłam i wywiozłam na kompost resztę bylin.
Na rabatach i pseudo trawnikach zostawiłam opadłe liście, do wiosny ładnie się przekompostują i użyźnią glebę. Jeszcze rozsypię piasek po górze żeby rozluźnić trochę strukturę ziemi.
Ogólnie gdyby nie dzisiejsze samopoczucie byłabym zachwycona weekendem.

dana1s 17:10, 26 lis 2017

Ale oprócz ogrodowych przygód są też inne nowości to pierwsze efekty naszej współpracy

dana1s 17:53, 26 lis 2017

cd.

Nauka trochę mi zajmie, ale jakie to przyjemne zajęcie
dana1s 15:55, 27 lis 2017

Dzisiaj pierwszy raz testowałam mojego nowego przyjaciela w ogrodzie

dana1s 15:57, 27 lis 2017

cd.

Basilikum 16:07, 27 lis 2017

fajny ten przyjaciel supe sie udaly fotki

melduje, ze w sobote troche sie udalo porobic w ogrodzie porozsypywalam ziemie tu i tam gdzie dziury byly, duza czesc pyladowala na wyrzywniku i jeszcze jedna halda czeka na nowe skrzynie