Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 08:20, 21 lut 2018

Basilikum napisał(a)
a my wlasnie szukamy takiego sekretarzyka, no moze nie takiego wysokiego
Twoj jest sliczny

Izuniu to było moje wielkie marzenie, on jest dopasowany stylem do wszystkich mebli. Uwielbiam je
Dziękuję!
Na koniec zimy zawsze przychodzą pod płot chyba coraz mniej jedzenia mogą znaleźć
, w zeszłym roku zjadły mi właśnie w tym okresie wszystkie pąki. Dlatego owinęłam je ostatnio agro.
Oby pomogło

Takie cuda do mnie przychodzą, to zeszłoroczny

dana1s 08:22, 21 lut 2018

sierotka napisał(a)
Byłoby było bo jest na innych no ale cudne te sarenki rewelacja

A to się nie spotkałam, ale ostatnio jestem tylko tutaj
Nie mam czasu na inne. Jakoś mi się doba skurczyła...

Sarenki uwielbiam, ale za płotem. One potrafią nieźle naszkodzić w ogrodzie .

sierotka 08:29, 21 lut 2018

U mnie podchodzą lisy i inne ale nie jestem na działce non stop wiec nie mam jeszcze ich na fotkach ,ale może kiedys
dana1s 08:53, 21 lut 2018

sierotka napisał(a)
U mnie podchodzą lisy i inne ale nie jestem na działce non stop wiec nie mam jeszcze ich na fotkach ,ale może kiedys

Ja niestety tez nie jestem non stop w ogrodzie, ale czasami cos się trafi
To moje wielkie marzenie zamieszkać tam na stałe, ciągle mam nadzieję!
Lisy tez są, choć nie widziałam, ale kradną Teściowi kury.

sierotka 09:00, 21 lut 2018

Mysłałam Danusiu że mieszkasz tam
Basilikum 10:30, 21 lut 2018

lisy w nocy grasuja wiec trudno jakiegos wypatrzec, mi sie zdarza ja wracam pozno do domu, ze mi Jakis droge przebiegnie. Dwa razy widzialam tez borsuka.
dana1s 11:00, 21 lut 2018

sierotka napisał(a)
Mysłałam Danusiu że mieszkasz tam

Niestety nie i nawet nie wiem czy kiedykolwiek do tego dojdzie. Cały czas czekamy na przekształcenie działki na budowlaną. Mam kolejny termin 10 marca...szkoda słów. Minęły właśnie równe 3 lata
Nawet ostatnio nie mam weny tam jeździć...

Czekam na takie widoki

dana1s 11:03, 21 lut 2018

Basilikum napisał(a)
lisy w nocy grasuja wiec trudno jakiegos wypatrzec, mi sie zdarza ja wracam pozno do domu, ze mi Jakis droge przebiegnie. Dwa razy widzialam tez borsuka.

Lisa widziałam dwa razy w życiu raz chorego pod naszym płotem przez niego Hawri miał kwarantannę, bo miał podejrzenie wścieklizny a drugi w drodze do Morskiego Oka ludzie karmili go z ręki, aż mnie ciarki przeszły...

Śliczny był, to fakt

Borsuka nigdy nie widziałam w naturze. Co do przebiegających zwierząt to trafił nam się jeleń ledwo wyhamowaliśmy. To było okropne, dosłownie przeskoczył nam przed autem. No i dziki w Sopocie przepuszczaliśmy na pasach ...hahahaha
sierotka 11:04, 21 lut 2018

Oj znam te przeprawy w Gminie masakra wiem co przechodzisz tak czekaliśmy ma zmianę statusu domu z działalności na dom mieszkalny pomimo zameldowania w nim przez tę samą gminę .Państwo w panstwie a jak ktoś pisał by zmienić tytuł programu na dranstwo w panstwie.
Wiem jak się musisz czuć czekając by tam postawić upragniony dom ,życzę Wam powodzenia bo dzialeczka przecudne zagospodarowana
dana1s 11:13, 21 lut 2018

sierotka napisał(a)
Oj znam te przeprawy w Gminie masakra wiem co przechodzisz tak czekaliśmy ma zmianę statusu domu z działalności na dom mieszkalny pomimo zameldowania w nim przez tę samą gminę .Państwo w panstwie a jak ktoś pisał by zmienić tytuł programu na dranstwo w panstwie.
Wiem jak się musisz czuć czekając by tam postawić upragniony dom ,życzę Wam powodzenia bo dzialeczka przecudne zagospodarowana

Ja osobiście mam już dość wizyt w urzędzie, bo mi nerwy puszczają. Wiem, że Panie które tam siedzą nie mają z tym nic wspólnego, to po prostu są takie głupie przepisy. Maja 5 lat od daty złożenia mojego wniosku, ja byłam 293 w kolejce za mną są kolejne setki i dlatego się dziwię, że miasto ma nas w głębokim poważaniu. Przecież dla nich to czysty zysk. Mogliby chociaż troszkę podgonić. Moi sąsiedzi też czekają już ponad 5 lat bo nie załapali się na poprzednie przekształcanie. Teraz muszą wynajmować mieszkania, bo pozakładali rodziny i maja dzieci a na własnej ziemi nie mogą budować czysty absurd!
Czas pokaże co z tego wszystkiego wyjdzie...