Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

sylwia_slomc... 17:56, 03 mar 2018

Danusiu dopiero teraz wrzuciłam dzisiejsze te co widziałaś z wczoraj to takie testowe były Dopiero się uczę tego sprzętu Krogulca dzisiaj upolowałam
Alicja169 11:59, 04 mar 2018

Zajrzałam po raz pierwszy - dzień dobry
Co za zdjęcia, jakże zazdroszczę takiej umiejętności
No i wspaniały ogród
Idę podziwiać kolejne odsłony, i zaznaczam do podglądania na bieżąco
Pozdrawiam
Alicja169 12:27, 04 mar 2018

Na str. 356 Twojego wątku przeczytałam o kolekcji kaliny
Masz Tomentosum (viburnum plicatum tomentosum) - to moje na razie niespełnione chciejstwo jak długo rośnie u Ciebie, czy jest problemowa no i gdzie zdobyć ładny egzemplarz?
W ub. roku w szkółce u Szmitów w Pęchcinie widziałam dorosłe drzewo w stanie kwitnienia, cudo
Niestety nie mieli małych egzemplarzy .
Chętnie pojadę "gdziekolwiek" aby zdobyć to drzewko
Piotr_ 12:37, 04 mar 2018

Witaj wpadłem tu jakoś tak coś mnie przywiało i chyba zostanę bo cudne fotografie i ten ogród super ehh podoba mi się tu bardzo podziwiam
dana1s 15:52, 04 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu dopiero teraz wrzuciłam dzisiejsze te co widziałaś z wczoraj to takie testowe były Dopiero się uczę tego sprzętu Krogulca dzisiaj upolowałam

Sylwuś byłam i podziwiałam Twoje fotki z nowego aparatu, są świetne!
Opanujesz szybko, bo widać z jaka radością robisz zdjęcia. Wreszcie trafiłaś na super sprzęt

dana1s 16:07, 04 mar 2018

Alicja169 napisał(a)
Zajrzałam po raz pierwszy - dzień dobry
Co za zdjęcia, jakże zazdroszczę takiej umiejętności
No i wspaniały ogród
Idę podziwiać kolejne odsłony, i zaznaczam do podglądania na bieżąco
Pozdrawiam

Witam serdecznie nowego gościa!
Zapraszam zawsze kiedy tylko najdzie Cię ochota
Uwielbiam robić zdjęcia, bardzo mnie to uspokaja i człowiek jakby bardziej widzi to co go otacza.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu, to moje oczko w głowie, ale dopiero się tworzy . Gdzieś w głowie widzę jak ma wyglądać docelowo, ale do tego daleka droga.
Z sezonu na sezon zmienia się mój kawałek ziemi. Właśnie minie 3 lata jak dostałam ogród
Tak kaliny kolekcjonuję i pierwsza jaką nabyłam była to właśnie Tomentosum. Jest cudowna. Kupiłam ją w Pisarzowicach u Pudełka. W sumie to była bardzo tania chyba 8 zł. Mam ją 6 lat i podrosła do 150cm.Kwitnie niezawodnie co rok. Spróbuję ją ukorzenić lub jak namierzę w sezonie dam znać . Kupię i wyślę jakbyś nie spotkała

Dla Ciebie właśnie ona

dana1s 16:10, 04 mar 2018

Piotr_ napisał(a)
Witaj wpadłem tu jakoś tak coś mnie przywiało i chyba zostanę bo cudne fotografie i ten ogród super ehh podoba mi się tu bardzo podziwiam

Witaj Piotrze, będzie mi bardzo miło gościć Cię w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się to jak pokazuję świat.
Dziękuję za komplementy i zapraszam częściej!

Może trochę lata, właśnie siedzę i zastanawiam się gdzie w tym roku wypocząć

Alicja169 16:35, 04 mar 2018

dana1s napisał(a)

Tak kaliny kolekcjonuję i pierwsza jaką nabyłam była to właśnie Tomentosum. Jest cudowna. Kupiłam ją w Pisarzowicach u Pudełka. W sumie to była bardzo tania chyba 8 zł. Mam ją 6 lat i podrosła do 150cm.Kwitnie niezawodnie co rok. Spróbuję ją ukorzenić lub jak namierzę w sezonie dam znać . Kupię i wyślę jakbyś nie spotkała

Dla Ciebie właśnie ona

Dzięki za foto mojej faworytki i informację gdzie mogę jej szukać, trochę daleko mam do Pisarzowic, ale co się nie robi jak jest "pożądanie".
Dziękuję za propozycję pomocy w zdobyciu jej, mogę się domyśląć, że to Twój rejon zamieszkania?
I znów takie soczyste barwy zieleni na kolejnej pięknie ujętej przyrodzie
dana1s 16:47, 04 mar 2018

Tomentosum jest piękna, ma ogromne kwiaty jedne z większych u talerzowych.
Nie do końca mój rejon, ale co roku robię tzw. szkółking i wtedy robimy objazd różnych szkółek. U nas na miejscu jest kilka, ale jedyna warta uwagi to Kapias no może jeszcze kilka , ale wszystko minimum 30km od domu.
Uwielbiam uwieczniać naturę, to takie moje hobby.

zawitka 19:02, 04 mar 2018

Dana jeszcze u nikogo nie widziałam tak pięknie zrobionych zdjęć nieba i chmur jak Ty to robisz ?????/ oko masz wyspecjalizowane czy jak???????Pięknie .Niesamowicie też uroczo wyglądają ścieżki z cegły dodają tyle uroku.Pozdrawiam jeszcze zimowo ;d;d