Zajrzałam po raz pierwszy - dzień dobry
Co za zdjęcia, jakże zazdroszczę takiej umiejętności
No i wspaniały ogród
Idę podziwiać kolejne odsłony, i zaznaczam do podglądania na bieżąco
Pozdrawiam
Na str. 356 Twojego wątku przeczytałam o kolekcji kaliny
Masz Tomentosum (viburnum plicatum tomentosum) - to moje na razie niespełnione chciejstwo jak długo rośnie u Ciebie, czy jest problemowa no i gdzie zdobyć ładny egzemplarz?
W ub. roku w szkółce u Szmitów w Pęchcinie widziałam dorosłe drzewo w stanie kwitnienia, cudo
Niestety nie mieli małych egzemplarzy .
Chętnie pojadę "gdziekolwiek" aby zdobyć to drzewko
Sylwuś byłam i podziwiałam Twoje fotki z nowego aparatu, są świetne!
Opanujesz szybko, bo widać z jaka radością robisz zdjęcia. Wreszcie trafiłaś na super sprzęt
Witam serdecznie nowego gościa!
Zapraszam zawsze kiedy tylko najdzie Cię ochota
Uwielbiam robić zdjęcia, bardzo mnie to uspokaja i człowiek jakby bardziej widzi to co go otacza.
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu, to moje oczko w głowie, ale dopiero się tworzy . Gdzieś w głowie widzę jak ma wyglądać docelowo, ale do tego daleka droga.
Z sezonu na sezon zmienia się mój kawałek ziemi. Właśnie minie 3 lata jak dostałam ogród
Tak kaliny kolekcjonuję i pierwsza jaką nabyłam była to właśnie Tomentosum. Jest cudowna. Kupiłam ją w Pisarzowicach u Pudełka. W sumie to była bardzo tania chyba 8 zł. Mam ją 6 lat i podrosła do 150cm.Kwitnie niezawodnie co rok. Spróbuję ją ukorzenić lub jak namierzę w sezonie dam znać . Kupię i wyślę jakbyś nie spotkała
Witaj Piotrze, będzie mi bardzo miło gościć Cię w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się to jak pokazuję świat.
Dziękuję za komplementy i zapraszam częściej!
Może trochę lata, właśnie siedzę i zastanawiam się gdzie w tym roku wypocząć
Tomentosum jest piękna, ma ogromne kwiaty jedne z większych u talerzowych.
Nie do końca mój rejon, ale co roku robię tzw. szkółking i wtedy robimy objazd różnych szkółek. U nas na miejscu jest kilka, ale jedyna warta uwagi to Kapias no może jeszcze kilka , ale wszystko minimum 30km od domu.
Uwielbiam uwieczniać naturę, to takie moje hobby.
Dana jeszcze u nikogo nie widziałam tak pięknie zrobionych zdjęć nieba i chmur jak Ty to robisz ?????/ oko masz wyspecjalizowane czy jak???????Pięknie .Niesamowicie też uroczo wyglądają ścieżki z cegły dodają tyle uroku.Pozdrawiam jeszcze zimowo ;d;d