Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

AgnieszkaW 17:25, 22 mar 2018

Danusiu, śliczne te wczesno-wiosenne fotki. Ptaki u mnie też podobnie się zachowują, jeszcze je dokarmiamy słonecznikiem, ale szpaki już "tokują". Zdziwiona jestem, że już przylaszczki u Ciebie wylazły, u nas jeszcze ziemia w lesie zmarznięta...
dana1s 17:39, 22 mar 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Danusiu, śliczne te wczesno-wiosenne fotki. Ptaki u mnie też podobnie się zachowują, jeszcze je dokarmiamy słonecznikiem, ale szpaki już "tokują". Zdziwiona jestem, że już przylaszczki u Ciebie wylazły, u nas jeszcze ziemia w lesie zmarznięta...

Agniesiu dziękuję bardzo
Nasze szpaki tez szaleją i mają gody, ale marzną bidulki. Tez dokarmiam, bo mi ich żal.
Przylaszczki mam w ogrodzie, akurat opiera się na nich popołudniowe słońce. Ziemia już miękka, ale staw jeszcze zamrożony.

Maly_Bialy_D... 17:43, 22 mar 2018

Danuś z nowym aparatem to ja już sobie nie wyobrażam Twoich zdjęć, ale nasuwa mi się myśl, że trzeba mieć talent taki jak Twój, bo nawet najlepszy aparat w nieodpowiednich rękach nic nie zdziała
Ptaszki piękne. U mnie w karmniku całą zimę sikory i wróble. Te pierwsze zawsze ostrożne, podlatują, chwytają w locie ziarenko i uciekają na wysokie drzewo sąsiadów. Wróble za to, to wesoła zgraja, która "wbija się na wyżerkę" całą gromadką, narobi wokół bałaganu i wyleci dopiero, gdy karmnik ogołoci.
Niestety na tym dokarmianiu korzysta nasz kot Dzikus. Umieściłam karmnik na wysokim palu, ale dla niego to pryszcz. Zanim dużych drzew się doczekam, by ptaszki były bezpieczniejsze Dzikus się zdąży nacieszyć...
dana1s 17:53, 22 mar 2018

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Danuś z nowym aparatem to ja już sobie nie wyobrażam Twoich zdjęć, ale nasuwa mi się myśl, że trzeba mieć talent taki jak Twój, bo nawet najlepszy aparat w nieodpowiednich rękach nic nie zdziała
Ptaszki piękne. U mnie w karmniku całą zimę sikory i wróble. Te pierwsze zawsze ostrożne, podlatują, chwytają w locie ziarenko i uciekają na wysokie drzewo sąsiadów. Wróble za to, to wesoła zgraja, która "wbija się na wyżerkę" całą gromadką, narobi wokół bałaganu i wyleci dopiero, gdy karmnik ogołoci.
Niestety na tym dokarmianiu korzysta nasz kot Dzikus. Umieściłam karmnik na wysokim palu, ale dla niego to pryszcz. Zanim dużych drzew się doczekam, by ptaszki były bezpieczniejsze Dzikus się zdąży nacieszyć...

Basiu ostatnie kilka stron to fotki z nowego aparatu, powoli się z nim oswajam
Chyba się polubimy
Patki uwielbiam, ale tak jak pisałam tutaj nie ma co podglądać...może jeszcze kiedyś będę miała lepszy punkt obserwacyjny.
U mnie na działce maja się gdzie schować, drzewostan jest spory.
Koty mają swoją naturę i tego nie przeskoczysz...tak to już funkcjonuje.

Niech się wreszcie zazieleni! Wszystko takie ponure...

dana1s 11:29, 23 mar 2018

Po wczorajszym słońcu pozostało już tylko wspomnienie...
Prognozy są mało zachęcające, podobno święta będą białe i mroźne. Powoli mam dosyć tej wstrętnej aury.
Dzisiaj sypie co chwila śnieg i jest -1 od rana, paskudnie!
Wyszłam na chwilkę, ale boli mnie gardło i chyba skończę dzisiejszy dzionek w łóżku, wszystko przez tą niezdecydowaną wiosnę

Niby wiosna

ale w tle dalej zimowo

dana1s 14:56, 23 mar 2018

Muszelko zerkniesz

lepiej?

Muszelka 19:41, 23 mar 2018

Brawo! Lekcja odrobiona na 6!
dana1s 19:44, 23 mar 2018

Muszelka napisał(a)
Brawo! Lekcja odrobiona na 6!

uff, to mi ulżyło
Muszelka 19:51, 23 mar 2018