Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:35, 21 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danuś u Ciebie w ogrodzie cieplej bo drzewka duże, u mnie otulam bo wymarza inaczej Czyli olejowanie co roku?
Ty już ogród wysprzątałaś ja dopiero zaczynam

No tak moje drzewka to już drzewa, a niektóre jak baobaby wielkie
Na początku tak, ale warto.
Ogarnęłam, ale do czystości daleko. U mnie nie da się jeszcze zupełnie posprzątać, bo wiele rzeczy zmieni swą lokalizację. Teraz leżą na "kupie", czego nienawidzę...
Inne rzeczy szpecą np. most albo niewykończone meble czy mury.
Brak trawników, obrzeży na niektórych rabatach powoduje że ogólny odbiór jest kiepski. Dopiero jak to skończymy będzie łatwiej ogarnąć po zimie
Może za kilka lat się uda

Piaskowiec zafarbował na lód, pięknie to wygląda

Maly_Bialy_D... 19:38, 21 mar 2018

"Może za kilka lat się uda" - a co ja mam powiedzieć na starość się chyba doczekam
dana1s 19:40, 21 mar 2018

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Danuś u Ciebie mam wrażenie zawsze wszystko tak szybko rwie się do życia, pięknie to oglądać, zanim się obejrzymy wiosna zagości na dobre

Basiu w tym roku wyjątkowo opieszale, ale może i dobrze bo przez te mrozy wszystko by szlag trafił. Mam nadzieję, że to już koniec tej zimy i wreszcie będę mogła spędzać w ogrodzie po kilka godzin dziennie. Już mnie skręca od tego siedzenia w domu...
Czekam na prawdziwą wiosnę z utęsknieniem!
Pozdrawiam serdecznie

Kaliny zaczęły rozwijać pąki

Maly_Bialy_D... 19:43, 21 mar 2018

Danuś chciałabym przesadzić brzozę, jak się nie mylę ma 3 lata, to szczepiona omszona aurea, boję się, żeby jej nie zaszkodzić, nie wiem kiedy ziemia puści, ale na pewno jeszcze to potrwa, czy udzielisz mi jakiejś rady?
dana1s 19:43, 21 mar 2018

"Może za kilka lat się uda" - a co ja mam powiedzieć na starość się chyba doczekam

Basiu uda się zobaczysz, tylko musimy się nauczyć cierpliwości.
Napisałam to z własnego doświadczenia, bo tego ostatnio najbardziej mi brakuje...

Krokusiki na znak protestu zamknęły kwiatki, one też chcą ciepełka

Maly_Bialy_D... 19:45, 21 mar 2018

Moje krokusiki po mrozach ledwo fason trzymają...
dana1s 19:47, 21 mar 2018

Danuś chciałabym przesadzić brzozę, jak się nie mylę ma 3 lata, to szczepiona omszona aurea, boję się, żeby jej nie zaszkodzić, nie wiem kiedy ziemia puści, ale na pewno jeszcze to potrwa, czy udzielisz mi jakiejś rady?

Kochana ja moje przesadzałam ze starego ogrodu i przeżyła tylko jedna. Więcej się nie podejmę. Takie zwykłe z łąki bezproblemowo się przyjmują, a te gatunkowe miały straszne problemy. Kupiłam wszystkie nowe...
Ja bym nie ryzykowała, chyba że z ogromną bryłą.

Pierwszy wiosenny wieczór... pokazał jakie mam brudne okna

dana1s 19:49, 21 mar 2018

Moje krokusiki po mrozach ledwo fason trzymają...

Moje się pozamykały, ale chyba się jeszcze otworzą . Gorzej to przeżyły przebiśniegi, już nic z nich nie będzie.
Dzisiaj oglądałam jak wyłażą z ziemi moje cebulowe, na jesień wsadziłam ich bardzo dużo, mam nadzieję na cebulowy spektakl
Maly_Bialy_D... 19:49, 21 mar 2018

To mnie zasmuciłaś, ja ją sadziłam w zeszłym roku z donicy, ale już ładnie podrosła.
Rośnie obok świerka serbskiego, a zamówiłam mu jeszcze do towarzystwa dwa na boki i w związku z tym chciałam tą brzózkę przesadzić
dana1s 19:53, 21 mar 2018

To mnie zasmuciłaś, ja ją sadziłam w zeszłym roku z donicy, ale już ładnie podrosła.
Rośnie obok świerka serbskiego, a zamówiłam mu jeszcze do towarzystwa dwa na boki i w związku z tym chciałam tą brzózkę przesadzić

Basiu może akurat się uda, jeżeli nie masz innego wyjścia to pozostanie spróbować. Teraz nadchodzi dobry czas na przesadzanie. Mam nadzieję, że się przyjmie w nowym miejscu