Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Makao_J 11:58, 11 kwi 2018

Jak widzę narcyzy to dzieciństwo mi się przypomina. Sentyment mam do nich straszny i do żonkili ale na razie nie wsadzam bo nie chcę przesadzać bo stale coś zmieniam
U Ciebie za to pooglądam.
dana1s 13:47, 11 kwi 2018

anpi napisał(a)
Ale u Ciebie już kolorowoAle moje żonkilki też ruszają...

Aniu kolorowo to się zrobi jak popada, susza jest straszna.
Dzisiaj miałam sprawy urzędowe i dopiero popołudniu jadę do ogrodu. Musze podlać wszystkie nowe nabytki. Jutro mi podłączają prąd jupi!!

dana1s 13:53, 11 kwi 2018

duju napisał(a)
Witaj Dana. Piękne są te białe bergenie, miałam tylko te różowe. Wiosna szaleje, bardzo podobają mi się te maleństwa - przylaszczki.
U nas ostatnio bieg - 2 niespodziewane pogrzeby (jak to pogrzeby) - ,,18'' siostrzeńca i mamy ROCZEK W sobotę imprezka.
Na działce robi się płot - niestety betonowy - dobrze że od tyłu i planuję nasadzenia, ale coś kiepsko mi idzie.
Buziaki dla Was

Justysiu ja mam kilka odmian bergenii, bardzo je lubię . Te najzwyklejsze robią u mnie za obwódki rabat, są niezawodne
Przylaszczki już przekwitają, teraz jedno za drugim kwitnie i wszystko bardzo szybko się rozwija. Brakuje wody!
Niestety takie wątpliwe okazje do spotkań zdarzają się w każdej rodzinie...
dobrze, że dla równowagi macie co świętować . Zdrówka dla Solenizantów!
Będziesz miała ogrodzenie i to jest najważniejsze, osłonisz się od wiatru i czymś go obsadzisz . Będzie pięknie, zobaczysz!
Ja dzisiaj dostałam pokrzepiające wieści z urzędu, prawdopodobnie w przyszłym roku w marcu będzie już można zacząć budowę, teraz tylko trzymać kciuki i modlić się żeby tak się stało.
Buziaki!

dana1s 13:54, 11 kwi 2018

abiko napisał(a)
Wiosna na całego Dana.. zdjęcia jak zwykle piękne

Agnieszko wreszcie, cały świat odżył i wkrótce się zazieleni, póki co gdzie nie spojrzę jest żółto od forsycji . Cudny czas!
Dziękuję serdecznie

dana1s 13:56, 11 kwi 2018

Makao_J napisał(a)
Jak widzę narcyzy to dzieciństwo mi się przypomina. Sentyment mam do nich straszny i do żonkili ale na razie nie wsadzam bo nie chcę przesadzać bo stale coś zmieniam
U Ciebie za to pooglądam.

Aniu mam podobne, w lesie rosły białe pachnące. Zawsze przynosiłam bukiety do domu. Teraz chyba bym nie umiała zerwać kwiatów do wazonu z ogrodu. Wolę kupić
Tez stale zmieniam, dlatego posadziłam wszystkie cebulowe w donicach
Buziaki i dziękuję za odwiedzinki!

dana1s 17:40, 11 kwi 2018

Właśnie wróciłam z ogródka, dzisiaj tylko szybki obchód za to jutro szykuje mi się cały dzień.
Już zrobiłam plan działania...posadzić 6 tujek, 5 powojników , podlać cały ogród szczególnie nowości, zmielić gałęzie i wyplewić. Ciekawe ile z tego uda mi się zrealizować?

Kupiłam maszynę do zrębkowania, spalinową . Zobaczymy czy to jest lepsze od elektrycznej?

Kwitnie coraz więcej

dana1s 17:43, 11 kwi 2018

Wiosna w pełni

Narcyzkowo

asiak 17:55, 11 kwi 2018

U mnie tak wiosennie to za jakieś dwa tygodnie będzie
dana1s 18:12, 11 kwi 2018

asiak napisał(a)
U mnie tak wiosennie to za jakieś dwa tygodnie będzie

Asiu doczekasz się, u nas w ciągu tygodnia świat zmienił się zupełnie. Gdyby jeszcze troszkę popadało, myślę że wiosna buchnie na całego

asiak 20:40, 11 kwi 2018

dana1s napisał(a)

Asiu doczekasz się, u nas w ciągu tygodnia świat zmienił się zupełnie. Gdyby jeszcze troszkę popadało, myślę że wiosna buchnie na całego

Tak wiem, cierpliwie czekam