Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Basilikum 06:44, 10 kwi 2017

piekny ten floksik chcem

Haniu w sumie Firma obojetna, te srodi na slimaki podobne sa. Wazne by je zmieniac, czyli nastepnym razem kupic inny
elka_ 09:09, 10 kwi 2017

Witaj Haniu!

Ja to dopiero mam zapłon , spóźniona o 119 stron nowego sezonu, ale się witam
Jak to mówią: lepiej późno niż wcale.

Przeczytałam całość, bo u Ciebie nie można inaczej - Skarbnico Wiedzy Ogrodowej
Ściągę na wysiewy skopiowałam do kajetu, dla mnie bezcenna, piękne kolaże zdjęciowe pooglądałam, relację z Islandii też- piękna wyprawa, o moczeniu cebuli w koniaku nie zapomnę , super pomysł na tłusty czwartek -nadziewane pieczarki zamiast pączków- zapamiętam .
Cudne ranniki masz, przyznam, że nie mam tego kwiatka, a listki to on utrzymuje cały sezon letni? czy wysiewa się sam?

Krokusy przepiękne, zupełnie jak na małej łące w Tatrach, szkoda, że sarenki objadły, ale krokusy pójdą w cebule i dają popis w przyszłym sezonie

Ze wzruszeniem czytałam posty, kiedy miałaś awarię neta, jak widać przyjaźń tutaj, to nie tylko wirtualne pogaduszki.

Róże z patyczków, sama wczoraj wsadziłam do ziemi kilka Chopinów , ciekawe co z nich wyrośnie. W ziemniaku nie próbowałam, ale czytałam, że prędzej ziemniak wykiełkuje niż róża puści korzonki

Piękna fotorelacja z Gdańska, wnuk będzie miał cudne wspomnienia z wycieczki.

Pozdrawiam cię Haniu gorąco, życzę dużo zdrówka i pięknego ogrodu przy minimum wysiłku
BasiaLT 09:14, 10 kwi 2017

Haniu podpisuję listę obecności i kibicuję twoim pomidorkom mam nadzieję że prognozy się nie spełnią.
hanka_andrus 09:17, 10 kwi 2017

Basiu, Też mam taką nadzieję, ale na te chwile mam horror w oczach!
hanka_andrus 09:45, 10 kwi 2017

Elu, witam równie serdecznie! Miły wpis, bo i miłe odwiedziny!

O rannikach już pisałam: wysiewają się same, nie trzeba tylko za głęboko spulchniać ziemi w czasie pielenia wiosennego. Sadzonki możesz mieć, dopóki je jeszcze widzę, Potem nie do odróżnienia od kamyczków czy grudek ziemi. Zanikają w czerwcu, dając pole jednorocznym. Tu masz 3 rodzaje sadzonek: kwitnące, z kryzą-dwuletnie, i takie liścienie podwójne świeżo wysiane.

Miłego pogodnego tygodnia życzę.
eda 09:47, 10 kwi 2017

Witam się dzisiaj Miłego dzionka
hanka_andrus 09:50, 10 kwi 2017

POzdrawiam Ciebie również z ranka, Edytko! Korzystajmy ze słoneczka, bo potem może być różnie!

Ale będzie dużo nasionek!

BasiaLT 10:03, 10 kwi 2017

Haniu ciemiernik sam się wysiewa? czy trzeba zbierać nasiona?
hanka_andrus 10:10, 10 kwi 2017

Basiu, jak chcesz mieć siewki pod rośliną mateczna, to zostawiasz samopas. Ale jak planujesz inne miejsce lepiej zebrać i od razu w docelowe, oczywiście zaznaczając Albo wysiać do doniczek.
Milka 11:27, 10 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Mimo świątecznej niedzieli był dzisiaj szybki kurs do ogrodu. Musiałam podlać moje wywiezione na wygnanie pomidorki. Okazało się, że tak źle nie było po 4 dniach jeszcze miały wilgotno. Ale znów podlałam i zostawiłam tym razem odkryte. Przy kolejnej bytności może któreś już wylądują w gruncie?

A co w ogrodzie? Prawie zastój! Prawie, bo jednak coś mi się udało upamiętnić.
Pojedyncze żonkile

Jaki zastój, kolorowo, że hej ten niebieski pierwiosnek cudo, bo łaczka, to chyba żagwin
Super, że z pomidorami ok