Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Chaos i błędy czyli mój pseudonowoczesny ogród.

Chaos i błędy czyli mój pseudonowoczesny ogród.

Agamek 14:27, 14 mar 2017

Filomena napisał(a)
Agamko witaj

w jakiej strefie klimatycznej mieszkasz? Jeżeli na wschodzie/ południu to laurowiśnie raczej prędzej czy później wypadną. Z winobluszczem trójklapowym jak powtórzysz nasadzenia to na zimę go zabezpiecz. Jak się dobrze ukorzeni i zaaklimatyzuje to potem będzie rósł jak szalony.
zapowiada się ciekawie

Witaj, witaj. U mnie Polska centralna ale o laurowiśni chyba już nie będę marzyć, na dzień dzisiejszy wygląda tak

Co do winobluszczu to mam wrażenie że on mi pada przy pierwszych chłodniejszych wiatrach tzn. na wiosnę odbił - po zimie wypadły może 3 sztuki i pięknie wił się po płocie ale jesienią gdy u innych pięknie się wybarwiał na czerwień mój zrobił się brązowy i liście spadły ..
Agamek 14:32, 14 mar 2017

Siedzę dzisiaj w necie, przeglądam wasze dzienniki i jedyne rzeczy które wiem na bank że chcę sadzić to trawy, boję się jednak że się zatrawuję i na wiosnę po ścięciu znowu będzie goło .... ?

A jak myślicie czy zamiast tej laurowiśni da radę w tym miejscu Hortensja?? Niby od południa i słońce ale może ten murek ogrodzeniowy da trochę cienia? Czy raczej złudne marzenie? (laurowiśnia w rogu przy furtce)

Ahaś i cały czas ponawiam pytanie odnośnie mojej donicy widocznej na zdjęciu...czy lawenda przy tarasie to dobry pomysł a może na części przy samym tarasie dać trawy tylko jakie aby pasowały do lawendy a w przyszłości nie rozwaliły mi murków donicowych ? Pomóżcie proszę ...