romapoz
09:15, 01 cze 2017
Witajcie,
Mam mini przedogródek, w którym rosną rośliny w 3 rzędach: jałowiec, trzmielina i trawa ozdobna.
Trzmielina bardzo się rozrasta i zaczyna tłumić jałowce.
Nie mam pojęcia co z nią zrobić. Nie lubię form zbyt geometrycznych, poprzycinanych, dlatego pozwalam rosnąc roślinom swobodnie, co widac po jałowcach....
Czy po prostu ją przycinać, aby się zagęsciła?
Choć mam ochotę poprowadzić ją jako pnącze...
Z jednej strony jako pergolę nad kubłem na śmieci, a z drugiej strony nad wejściem (tak, jak naszkicowałam to na zalączonym zdjęciu - postawić jakies drewniane belki).
Ale nie mam pojęcia czy to dobry pomysł....
Poza tym, zostawic jałowce? czy pozwolić trzmielinie pnąc sie między nimi?
Jest 5 jałowców, rosna bardzo nierówno, środkowy urosł najbardziej, chyba trzykrotnie więcej niż pierwszy od ulicy....
Poradźcie co robic.....
Mam mini przedogródek, w którym rosną rośliny w 3 rzędach: jałowiec, trzmielina i trawa ozdobna.

Trzmielina bardzo się rozrasta i zaczyna tłumić jałowce.
Nie mam pojęcia co z nią zrobić. Nie lubię form zbyt geometrycznych, poprzycinanych, dlatego pozwalam rosnąc roślinom swobodnie, co widac po jałowcach....

Czy po prostu ją przycinać, aby się zagęsciła?
Choć mam ochotę poprowadzić ją jako pnącze...
Z jednej strony jako pergolę nad kubłem na śmieci, a z drugiej strony nad wejściem (tak, jak naszkicowałam to na zalączonym zdjęciu - postawić jakies drewniane belki).
Ale nie mam pojęcia czy to dobry pomysł....
Poza tym, zostawic jałowce? czy pozwolić trzmielinie pnąc sie między nimi?
Jest 5 jałowców, rosna bardzo nierówno, środkowy urosł najbardziej, chyba trzykrotnie więcej niż pierwszy od ulicy....
Poradźcie co robic.....