Visterio
11:53, 05 lip 2017

Witam wszystkich! Doradźcie!
Przymierzam się do obsadzenia skarpy przed tarasem. Po drugiej stronie domu nie miałem najmniejszego problemu wszystko obsadzone i zrobiło się zielono
jak widać: (poglądowe foto aby złapać styl/wystrój ogrodu jaki preferuje)
ale nadszedł czas na drugą stronę działki. Powoli pozbywam się chwastów aby docelowo (jak dobrze pójdzie na jesień) zabrać się za trawnik.
Poglądowo od strony ogrodu wygląda to tak:
Na fotkach jest agrowłóknina za co pewnie od razu mnie zjecie
ale zapewniam, że zniknie, założyłem aby nie rosły chwasty w bezpośrednim sąsiedztwie z tarasem. Białą linia zaznaczyłem brzeg opaski z granitu. Docelowo wnętrze skarpy planuję wypełnić jakimś kamieniem ozdobnym (grys granitowy czarno-bały) lub jakiś inny (chętnie rozważę Państwa propozycje). Co do nasadzeń - chciałbym jakieś 3 kule a co do reszty nie mam bladego pojęcia. Doradźcie
miejsce jest wyjątkowo nasłonecznione (taras od strony południowej) przy dobrej pogodzie słońce praży do godziny 17. Dodatkowo powstanie zadaszenie tarasu i muszę wybrukować róg rabaty pod grilla, ale to inna bajka, skupmy się na rabacie.
Z innej perspektywy:
Będę mega wdzięczny za jakieś podpowiedzi z Państwa strony, bo nie chciałbym popełnić jakiegoś kardynalnego błędu w centralnej części ogrodu.
Przymierzam się do obsadzenia skarpy przed tarasem. Po drugiej stronie domu nie miałem najmniejszego problemu wszystko obsadzone i zrobiło się zielono

ale nadszedł czas na drugą stronę działki. Powoli pozbywam się chwastów aby docelowo (jak dobrze pójdzie na jesień) zabrać się za trawnik.
Poglądowo od strony ogrodu wygląda to tak:
Na fotkach jest agrowłóknina za co pewnie od razu mnie zjecie

Z innej perspektywy:

Będę mega wdzięczny za jakieś podpowiedzi z Państwa strony, bo nie chciałbym popełnić jakiegoś kardynalnego błędu w centralnej części ogrodu.