barlink
21:57, 30 lip 2017
Witam na forum.
Jestem nowa i od razu bardzo proszę o pomoc w zaprojektowaniu zieleni do mojego mini ogródka.
Zależy mi na tym aby rośliny nie były wymagające, niegubiące liści na zimę i najlepiej zimozielone.
Ogródek miniaturka stąd chciałabym większość trawy ale gdzie w rogach, pomiędzy chodnikiem i wjazdem (przed wejściem) oraz gdzieś z tyłu jakieś nasadzenia. Z tyłu sąsiedztwo niezbyt urokliwe, same zielsko niestety
Jakoś trzeba to przysłonić, może jakiś płotek dalej tak jak w jednym rogu mamy? Z tyłu działki zostało nam bowiem tylko około 2,5m ziemi do ogrodzenia więc bardzo wąsko.
Może w ten dołek przed domem coś na nóżkach i jakieś kulki zielone?
Co po drugiej stronie chodnika? jakieś kulki będą pasowały?
I coś na tle płota z przodu działki by się przydało ... tylko co?
Ponadto jakie kamienie do tej zieleni (kory nie chcę) pasowałyby do żółtej elewacji mojego domu i do kostki ze zdjęć? Bardzo podoba mi się kora kamienna ale obawiam się, że kolorystycznie niebardzo będzie pasowała (zbyt szara)?
Pomóżcie coś zaprojektować....
Oto plan mojej działki z domem:
Przed domem (kierunek wschodni):
Bok domu (kierunek południowy):
Bok domu (kierunek północny):
Z tylu domu (cześć z tarasem) - zachód:
Jestem nowa i od razu bardzo proszę o pomoc w zaprojektowaniu zieleni do mojego mini ogródka.
Zależy mi na tym aby rośliny nie były wymagające, niegubiące liści na zimę i najlepiej zimozielone.
Ogródek miniaturka stąd chciałabym większość trawy ale gdzie w rogach, pomiędzy chodnikiem i wjazdem (przed wejściem) oraz gdzieś z tyłu jakieś nasadzenia. Z tyłu sąsiedztwo niezbyt urokliwe, same zielsko niestety

Może w ten dołek przed domem coś na nóżkach i jakieś kulki zielone?
Co po drugiej stronie chodnika? jakieś kulki będą pasowały?
I coś na tle płota z przodu działki by się przydało ... tylko co?
Ponadto jakie kamienie do tej zieleni (kory nie chcę) pasowałyby do żółtej elewacji mojego domu i do kostki ze zdjęć? Bardzo podoba mi się kora kamienna ale obawiam się, że kolorystycznie niebardzo będzie pasowała (zbyt szara)?
Pomóżcie coś zaprojektować....
Oto plan mojej działki z domem:

Przed domem (kierunek wschodni):

Bok domu (kierunek południowy):

Bok domu (kierunek północny):

Z tylu domu (cześć z tarasem) - zachód: