Strona główna Archiwum Forum Mapa ogrodów O nas Kontakt

Pokaż wątki Pokaż posty

Tort Dacquoise z orzechami i daktylami

AsiaK_Z
Original  4

Dołączył: 18 sie 2014
Skąd: Poznań
Posty: 10988
Dodany 18:05, 26 wrz 2017
Przepis na dakłasa

Gorąco polecam Smacznego
____________________
Asia - Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa
zawitka
Hydrangeas

Dołączył: 18 lut 2012
Skąd: koło Warszawy
Posty: 11581
Dodany 09:22, 01 paź 2017 , edytowany o 09:23, 01 paź 2017
Już wiem za krótko piekłam i za mało suszyłam .Jak będę robić bułeczki drożdzowe dla dzieci to jak nic będzie deklasa Dzięki
AsiaK_Z
Original  4

Dołączył: 18 sie 2014
Skąd: Poznań
Posty: 10988
Dodany 09:50, 01 paź 2017
Halinko, ubite białka wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy przez 5 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 st i suszymmy przez 90 minut

Jeżeli chodzi o masę to kremówki zużywam 200 ml ew 250 ml albo kupuję 36% śmietankę i wlewam 250 ml. "Trzydziestka" coś ostatnio ze mną nie chciała współpracować ale ciasto zniknęło raz dwa
____________________
Asia - Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa
norbert44

Dołączył: 19 mar 2017
Posty: 3
Dodany 12:39, 26 paź 2017
Pyszne
____________________
AsiaK_Z
Original  4

Dołączył: 18 sie 2014
Skąd: Poznań
Posty: 10988
Dodany 13:01, 26 paź 2017
____________________
Asia - Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa
kaskak

Dołączył: 25 kwi 2018
Posty: 9
Dodany 17:48, 09 cze 2018
Kocham te połączenie. Na moje urodziny [] był właśnie w tych smakach. Mniam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies