Gdzie jesteś » Forum » Ogrodowa kuchnia » Tort Dacquoise z orzechami i daktylami

Pokaż wątki Pokaż posty

Tort Dacquoise z orzechami i daktylami

AsiaK_Z 18:05, 26 wrz 2017


Dołączył: 18 sie 2014
Posty: 11771
Przepis na dakłasa

Gorąco polecam Smacznego
____________________
Asia - Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa
zawitka 09:22, 01 paź 2017


Dołączył: 18 lut 2012
Posty: 14045
Już wiem za krótko piekłam i za mało suszyłam .Jak będę robić bułeczki drożdzowe dla dzieci to jak nic będzie deklasa Dzięki
____________________
Połowa działki - czyli mam powoli dość cz. II** Część I
AsiaK_Z 09:50, 01 paź 2017


Dołączył: 18 sie 2014
Posty: 11771
Halinko, ubite białka wstawiamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy przez 5 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 st i suszymmy przez 90 minut

Jeżeli chodzi o masę to kremówki zużywam 200 ml ew 250 ml albo kupuję 36% śmietankę i wlewam 250 ml. "Trzydziestka" coś ostatnio ze mną nie chciała współpracować ale ciasto zniknęło raz dwa
____________________
Asia - Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa
norbert44 12:39, 26 paź 2017

Dołączył: 19 mar 2017
Posty: 3
Pyszne
____________________
AsiaK_Z 13:01, 26 paź 2017


Dołączył: 18 sie 2014
Posty: 11771
____________________
Asia - Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa
kaskak 17:48, 09 cze 2018

Dołączył: 25 kwi 2018
Posty: 9
Kocham te połączenie. Na moje urodziny [] był właśnie w tych smakach. Mniam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies