Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

LIDKA 07:14, 13 maj 2025

ajka napisał(a)

W tle mebelki, które mój eM poskładał mi z palet. Siedziska i stół będą jeszcze przetarte po malowaniu.

Taras i okolica prezentuje sie bardzo elegancko. Nie wiem czy by mi sie z takiego chciało schodzić i robić cokolwiek.

Placyk z mebelkami fajny. Zawsze można sie nieco oddalić od familli i miec wszystko na oku.

Bardzo Ci wszystko już porosło. A widac to po rabacie zwłaszcza tej owalnej przed domem i po drzewach.
Przepięknie masz.
Roocika 07:40, 13 maj 2025

Aniu, no cudnie, ten taras schodzący wprost do ogrodu, ahh to było kiedyś moje marzenie
ajka 09:34, 14 maj 2025

Judith napisał(a)
Czadowo wyglada cały teren przy domu. Tak się nowa rabata wpasowała, ze trudno uwierzyć, ze jej tam nie było jeszcze na początku tego sezonu .

No, trudno, mi również
ajka 09:35, 14 maj 2025

basia3012 napisał(a)
Aniu, pięknie masz. Naprawdę bardzo ładnie.
Mebelki super, pochwała dla męża.
Arabella jest u mnie na zdjęciach z czerwca, lipca, sierpnia w poprzednich latach. Jak znajdę to wkleję. W tym roku jeszcze nie zakwitł.
Znalazłam u mnie zdjęcia Arabelli na stronie 868 zdjęcia 2,8,17 i pewnie jeszcze na kolejnych zdjęciach.
U mnie jeszcze kolkwicja nie zakwitła.
Dobrej nocy.

Basiu, znalazłam, dziękuję, śliczny i gęsty u ciebie już ten powojnik.
ajka 11:16, 14 maj 2025

Kasya napisał(a)
Fajna przestrzen mebelki super
I trawniczek jak z katalogu

Kasya dziękuję, jak dla mnie wciąż za dużo tej przestrzeni. Ale to ewentualnie temat na przyszły rok Koszenie trawnika w tym roku na zmniejszonej przestrzeni i z nową kosiarką idzie w trymiga. Zeszłoroczna nagroda się przydała
ajka 11:19, 14 maj 2025

Monia81 napisał(a)
Kolkwicję u Ciebie podziwiam, jak ją zejrzę w szkółce to się na nią zdecyduję pięknie ta zielona przestrzeń wygląda, super z tą nową rabatą, jak się jeszcze rozrośnie to będzie dom zatopiony w ogród

Monia81 kolkwicja podpatrzona na ogrodowisku, bardzo polecam. Chociaż trzeba się przygotować, że zajmuje dużo miejsca.

Nowa rabatka będzie już nie tylko zdobić jesienią (bo wcześniej ograniczała się do traw pod oknem), ale mam nadzieję przez cały rok.
ajka 11:23, 14 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Taras i okolica prezentuje sie bardzo elegancko. Nie wiem czy by mi sie z takiego chciało schodzić i robić cokolwiek.

Placyk z mebelkami fajny. Zawsze można sie nieco oddalić od familli i miec wszystko na oku.

Bardzo Ci wszystko już porosło. A widac to po rabacie zwłaszcza tej owalnej przed domem i po drzewach.
Przepięknie masz.

A mi się nie chce siedzieć na tarasie, bo zawsze coś wypatrzę Szczególnie jak mam karmnik przy tarasie, to non stop coś pod nim wyrasta. Idę wyrwać jeden chwast i nagle nie wiem kiedy robię rundę dookoła całego ogrodu i kończę z całą garścią chwastów w ręku. Potem szukam wiaderka, albo worka na chwasty, a potem lezę po rękawiczki i sekator, bo okazuje się, że coś gdzieś odrasta. I tak robota się kręci. Znacie to?
ajka 11:23, 14 maj 2025

Roocika napisał(a)
Aniu, no cudnie, ten taras schodzący wprost do ogrodu, ahh to było kiedyś moje marzenie

Taras na poziomie budynku zawsze był i naszym marzeniem.
ajka 13:03, 14 maj 2025

Czy to przędziorek czy co? Jakieś jajka jakby tam są. Co z tym zrobić? To azalia. Pierwszy raz coś takiego widzę.

antracyt 13:13, 14 maj 2025

To młode pajączki się wykluły. Dzień - dwa i się rozejdą