Tak to trzcinnik. Nie wiedziałam, że tak szybko się rozrosnie. Nie wiem czy nie będę musiała go kiedyś odsunąć lub przesadzić. Ten sezon musi jeszcze wytrzymać.
Widzę, że nowa rabata prawie ukończona, jak się wszystko rozrośnie to będzie co podziwiać. Czytałam, że kupiłaś piwonię Sarah B. ja też je mam i bardzo je lubię. Ps: jak matury?
DariaB piwonie chyba dość popularne kupiłam. Czy Twoja wymaga podpory?
Matury jak to mój syn mówi na razie "do przodu". Polski byle zdać, matematyka i angielski podstawowe łatwe. Angielski rozszerzony też dobrze. Najbardziej boi się o o te nadchodzące: matematykę i informatykę rozszerzoną. A jak u was? Najgorzej że tak długo czeka się na te wyniki.
Udało nam się też kupić dużego cyprysika nutkajskiego pendula (marzenie mojego eM). Chociaż zdążyliśmy się zdenerwować, bo umówiliśmy się na konkretne cenę, a po 2 tygodniach czekania na wykopanie drzewka, właściciel zmienił cenę.
Szybko powstała ta nowa rabata w przedogródku Moje dwa ostatnie klony po zimie nie były w 100% fit, kilka gałązek musiałam wyciąć tu i tam. Teraz będzie wóz albo przewóz.
Trzcinniki w szpalerze wyglądają świetnie. Co ile lat je dzielisz? Czy to z nowych sadzonek?