Judaszowce super, zwłaszcza ten ostatni do mnie przemawia
Miałam krótki urlop, po powrocie ogród „pięknie” zarósł chwastami
Jak to jest, że im nic nie szkodzi, ani susza, ani zimno, rosną jak szalone
Posadziłam żurawinę pod borówkami - mam nadzieję, że dadzą radę i przynajmniej tam chwasty będą miały trudniej
Małgosiu fajnie, że się odzywasz, już myślałam, że uciekłaś z ogrodowiska Wypoczęłaś?
Jeśli chodzi o chwasty, to ja niestety biegam wciąż po ogrodzie i chwasty wciąż wygrywają mimo braku mojego urlopu.
Ja w końcu żurawiny nie kupiłam, przegrała w priorytetach. Nie wiem czy się jeszcze uda w tym roku.
Warzywnik też super. Ja na razie odpuszczam, nie dałabym rady ogarnąć.
Nowo zakupione sadzonki penstemona Harlequin Magenta. Jakaś nowość, ciekawe jak będzie kwitł. Wygląda zupełnie inaczej niż pozostałe 3 jakie mam.
Pod bambusy w miejsce wstydu zakupiłam w końcu gilenie trójlistną, która lubi półcień (mam u siebie dwie i radzą sobie całkiem dobrze) i narecznicę mocną, dokupię jeszcze jakieś hosty. I tyle.
My w tym roku kontynuujemy pracę nad przeciągnięciem wody przez ogród, więc ogólnie pod oknami mam straszną rozpierduchę, a trawę po pas. Dodatkowo mamy remont sypialni, kładziemy cegiełkę, śpimy w salonie, powoli mamy wszyscy dość