Lotnik
06:08, 16 paź 2017
Witam wszystkich działkowiczów. Jako 28 letnia osoba chciałbym w końcu " Pójść na swoje. " Mieszkanie z mamą w jednym pokoju przez tyle lat to już za długo. Szukałem sposobu, dzięki któremu będę mógł przebywać sam, pracować a przez to zarabiać i odkładać pieniądze na własne mieszkanie. Ze względu na perspektywy chcę pracować w dużym mieście, dlatego muszę się przeprowadzić. Niestety.. koszta wynajmu nawet malutkiego pokoju w połączeniu z kosztami życia są tak duże, że po chlebie jakim jest wypłata zostawałoby jedynie kilka okruszków. Dlatego wpadłem na pomysł wykupu prawa do wydzierżawienia działki ROD. Wiem, że na działkach nie wolno mieszkać a mimo to tysiące ludzi wybiera właśnie taki sposób na życie. Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was lub Waszych znajomych przeżył takie doświadczenie i mógłby podzielić się przydatnymi informacjami? Jestem również ciekaw czy Waszym zdaniem zarząd mógłby tak po prostu odebrać mi działkę, za która przykładowo zapłaciłem 12tys, jeżeli uznałby, że przebywanie na niej 5 dni w tygodniu to już mieszkanie? Zakupiona przeze mnie działka byłaby zadbana i w żaden sposób nie naruszałaby regulaminu. Chodzi mi jedynie o czas przebywania, który dla potencjalnie czepialskich urzędników mógłby być kontrowersyjny. Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję i pozdrawiam.