Malinkowa
20:46, 21 lis 2017

Witam wszystkich bardzo serdecznie, nie wiem od czego zacząć, gdyż jestem tu świeżakiem ale bardzo chce w koncu zalozyc swoj wątek a wraz z nim moj wymarzony ogród. Stąd moja wizyta w Ogrodowisku.Jest tutaj skarbnica wiedzy i niesamowitych pomyslow na ktore w zyciu bym nie wpadła.Śledzę ogrodowisko juz od ponad roku i nie moge sie napatrzec na Wasze piekne ogrody. W tym roku razem z mężem kupilismy sporą działkę i chcialabym na niej stworzyć ogrod, ktory zostanie moja oaza spokoju, gdzie bede mogła pielegnowac rosliny, a jednoczesnie bedzie funkcjonalny. Mam nadzieje ze znajdą sie jakies dobre duszyczki ktore pomoga mi w zaplanowaniu ogrodu i wesprą doswiadczeniem i dobrymi radami
Kurcze ale sie rozpisałam....ale do meritum. Dzialka ma 3900m2, jest w prostokacie z lekkim spadkiem w przód dzialki, czyli do drogi, którą dzieli rów. Dzialka byla polem uprawnym na ktorym rosło jakies zboże, wiec jest grząsko i z tego wzgledu w ta sobote przyjedzie ekipa ktora utwardzi wjazd, bo nawet osobowka sie tam zakopalismy. Mieszkam w woj łódzkim.
Postaram sie wkleic zdjecia dzialki i moj pomysl na jej wstępne zagospodarowanie, ktore zmianiałam juz chyba z milion razy
Na wiosnę zaczynamy budowe i mam nadzieje na jakies pierwsze nasadzenia chociaż wzdłuż płotu
Pozdrawiam
P.S.Pozdrawiam panią Danusie, która jest mistrzynią w tym co robi, jej ogrody są zjawiskowe i potrafią wpasować sie chyba w gusta każdego

Kurcze ale sie rozpisałam....ale do meritum. Dzialka ma 3900m2, jest w prostokacie z lekkim spadkiem w przód dzialki, czyli do drogi, którą dzieli rów. Dzialka byla polem uprawnym na ktorym rosło jakies zboże, wiec jest grząsko i z tego wzgledu w ta sobote przyjedzie ekipa ktora utwardzi wjazd, bo nawet osobowka sie tam zakopalismy. Mieszkam w woj łódzkim.
Postaram sie wkleic zdjecia dzialki i moj pomysl na jej wstępne zagospodarowanie, ktore zmianiałam juz chyba z milion razy

Pozdrawiam

P.S.Pozdrawiam panią Danusie, która jest mistrzynią w tym co robi, jej ogrody są zjawiskowe i potrafią wpasować sie chyba w gusta każdego