Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

pestka56 20:01, 25 mar 2021

Ha, ha, ha, ha..... bo ja lubię żółte, kremowe, a np. czerwonych nie lubię i mam 'Symphatie' i to przy samych drzwiach. To ta czerwona plama na pierwszym zdjęciu. Kwitnie pięknie, ale łapie mączniaka i kochają ją mszyce i inne malutkie różane robale.

Tu masz ramblery u Kordesa:
https://www.rosen.de/gartenrosen/rosentypen/rambler

Jak coś wybierzesz, to koniecznie odszukaj tę różę na blogu Sołtysa i poczytaj. Tam często ludzie komentują i piszą jak u nich się zachowuje dana róża.
AgnieszkaW 20:02, 25 mar 2021

Izo, u Ciebie to już bardzo kolorowo i wiosennie. Śliczny kształt i kolor tych prymuli. Kociaki super
Buziaki zostawiam
gosika67 20:26, 25 mar 2021

Cześć Iza wyglądasz rewelacyjnie, tak jak wtedy gdy się widziałyśmy. U Was to już prawdziwa wiosna, piękna ,kolorowa, pachnąca. U nas w jeszcze słabo, mam tylko krokusy i ciemierniki z kolorowych. Puszczają inne rośliny. Trochę też zmarzło, azalie byle jakie. Magnolia ma dużo pąków, jeszcze na noc ją okrywam. Jak Twoja magnolia, ta na początku, jak byłam to młoda była, dopiero ją wtedy nabyłaś. Dobrze pamiętam?
gosika67 20:28, 25 mar 2021

Koty okupują niebieską ławeczkę?
Kasya 20:42, 25 mar 2021

Ja mam tylko 1 taka wielka -veilchenblau
Cudna i bez kolców ale kwitnie raz
Basilikum 20:58, 25 mar 2021

gosika67 napisał(a)
Cześć Iza wyglądasz rewelacyjnie, tak jak wtedy gdy się widziałyśmy. U Was to już prawdziwa wiosna, piękna ,kolorowa, pachnąca. U nas w jeszcze słabo, mam tylko krokusy i ciemierniki z kolorowych. Puszczają inne rośliny. Trochę też zmarzło, azalie byle jakie. Magnolia ma dużo pąków, jeszcze na noc ją okrywam. Jak Twoja magnolia, ta na początku, jak byłam to młoda była, dopiero ją wtedy nabyłaś. Dobrze pamiętam?

ta magnolie mamy juz bardzo dlugo, jeden z pierwszych nabytkow ogrodowych. Brzydka jest i bym ja wywalila. No ale w tym roku zakwitnie ma troche pakow. Zak w sumie to ona tak slabo rosnie, ze ja bym sama dala rade ja wyciac i R by sie nawet nie zorientowal Teraz chce jej trawe wywalic spod nog, bo ta trawa wieksza prawie niz magnolia

Koty na niebiskiej, musza ja odmalowac

Kasya ta znam, bardzo mi sie podoba
Basilikum 21:03, 25 mar 2021

AgnieszkaW napisał(a)
Izo, u Ciebie to już bardzo kolorowo i wiosennie. Śliczny kształt i kolor tych prymuli. Kociaki super
Buziaki zostawiam

Oj tak prymulki przepiekne. U ogrodnika byl ich caly wielki stol, najchetniej bym wszystkie wykupila. Ciezko bylo sie zdecydowac na konkretny kolor
Alija 21:32, 25 mar 2021

Basilikum napisał(a)

Timi pilnuje miski

no i jeszcze jedna prymulka

"Historyczne" krokusy bardzo ładne, mnie nie przeszkadza pomieszanie kolorów.

A patrząc na twojego Timiego przypomina mi się mój Borys, był bardzo podobny.
Niestety wymyślał różne dziwne zabawy, wieczorem, jak złapał mysz to zanosił ją na ulicę pod latarnię (bo tam jasno), puszczał i gonił. Jak złapał to znów na środek ulicy... To nie była bezpieczna zabawa.
Agatorek 21:48, 25 mar 2021

Basilikum napisał(a)

nie, po lewej stronie mam hortki i epimdium, po lewej jest uschnieta czeresnia, jak ja wytniemy to moze i jakies cebulowe tam wsadze

A nie myślałaś nigdy, żeby na tym kole dać coś pnącego? Byłby taki kwiecisty okręg .

Ale masz już kolorów, no zazdroszczę

Ps. Do twarzy Ci z widłami .

Basilikum 22:12, 25 mar 2021

Agatorek napisał(a)

A nie myślałaś nigdy, żeby na tym kole dać coś pnącego? Byłby taki kwiecisty okręg .

Ale masz już kolorów, no zazdroszczę

Ps. Do twarzy Ci z widłami .

nie ja je chce takie surowe

Alija u nas myszy tylko kotki lapia, Timi to leniuch