Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 18:12, 10 mar 2022

Bratki posadzone do wkładów i schowane w altanie ,bo mrozi ,już jest -2. Dziś chyba nieźle przymrozi eh

Klaudyna 19:07, 10 mar 2022

Aha czyli to nie jest zabieg konieczny ?
Wiolka5_7 19:15, 10 mar 2022

Dziękuję Danusiu

Wiolka5_7 19:18, 10 mar 2022

Klaudyna napisał(a)
Aha czyli to nie jest zabieg konieczny ?

Nie wiem,bo ja wycinałam... Ale może jeśli liście są zdrowe,to można zostawić
Martka 20:55, 10 mar 2022

Bratki świetne kiedyś moje wytrzymały w donicach na zewnątrz -5. Ale -8 to w marcu nie pamiętam, a tyle ma być u mnie dziś w nocy. Książki gratuluję, pozwala inaczej spojrzeć na warzywa, jakoś człowiek zaczyna ich w ogrodzie pragnąć 
Wiolka5_7 21:11, 10 mar 2022

Martka napisał(a)
Bratki świetne kiedyś moje wytrzymały w donicach na zewnątrz -5. Ale -8 to w marcu nie pamiętam, a tyle ma być u mnie dziś w nocy. Książki gratuluję, pozwala inaczej spojrzeć na warzywa, jakoś człowiek zaczyna ich w ogrodzie pragnąć 

Tak słyszałam, że wytrzymują do -5, aczkolwiek je dziś schowałam ,bo myślę, że u mnie dziś będzie ok.-10... bo już jest -4. Eh niech już idą sobie te mrozy...

Książka bardzo ciekawa.Tak daje całkiem inne spojrzenie na warzywa, masę wiedzy i inspiracji w postaci pięknych zdjęć
nicol21 22:25, 10 mar 2022

Piękne ciemierniki kupiłaś!! Super mają te falbanki.
Ja swoim liści przez 2 lata nie wycinałam. W tym roku trochę ich wytnę, ale na pewno nie wszytkie. Raczej te starsze, żeby krzew był bardziej prześwietlony. Nie sądzę żeby to był zabieg konieczny. W sklepach wycinąją bo wtedy kwiaty są bardziej wyeksponowane.

Jeden z moich marnieje. Skusiłam się na niego, mimo że miał jedną łodygę ciut podgniłą przy ziemi... i wygląda na to że nie była to dobra decyzja.

Ceny i u nas są coraz wyzższe . Zresztą widzę, że teraz wszystko idzie w górę.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 22:32, 10 mar 2022

nicol21 napisał(a)
Piękne ciemierniki kupiłaś!! Super mają te falbanki.
Ja swoim liści przez 2 lata nie wycinałam. W tym roku trochę ich wytnę, ale na pewno nie wszytkie. Raczej te starsze, żeby krzew był bardziej prześwietlony. Nie sądzę żeby to był zabieg konieczny. W sklepach wycinąją bo wtedy kwiaty są bardziej wyeksponowane.

Jeden z moich marnieje. Skusiłam się na niego, mimo że miał jedną łodygę ciut podgniłą przy ziemi... i wygląda na to że nie była to dobra decyzja.

Ceny i u nas są coraz wyzższe . Zresztą widzę, że teraz wszystko idzie w górę.

No super,moje ulubione
A widzisz ,czyli jednak nie trzeba wycinać.Ja ma je krótko , więc nie wiem.Ale ja wytnę,bo Nigry mają masę liści...

Oj szkoda ciemiernika mi też jeden Niger wyleciał rok temu po posadzeniu,obstawiam wlasnie grzyba... może zrób oprysk to go uratujesz .

Niestety tanio już było...
Wiolka5_7 07:42, 11 mar 2022

Rano -8,brr... Gdzie ta wiosna ?
A jak u was ?
olciamanolcia 07:53, 11 mar 2022

U mnie -4 … i bardzo rześkie powietrze. Po 6 wyszłam z psem a raczej on ze mną to w mig
leciałam po czapkę i cieplejszą kurtkę. Ale za to piękne słońce u nas.
Coraz więcej u mnie wschodzących czosnków i tulipanów