Eupraksja napisał(a)
I ja zaobserwowałam, zawsze to milej kupować nie od zupełnie anonimowego producenta A rozważacie może też obecność na portalu na A? Mam wrażenie, że łatwiej tam zobaczyć od razu na liście produktów, co jest dostępne w danym czasie w sprzedaży. Można wyklikać sobie całe zakupy o dowolnej porze dnia i nocy (z małymi dziećmi na pokładzie - zwłaszcza nocy ), opłacić od razu i mieć sprawę z głowy. Ale pewnie po stronie sprzedającego są i jakieś minusy, których nie mam świadomości.

Z tego co mówią to allegro potrafi nawet 20-30% "marży" od sprzedającego pobierać.Prowizja, wyróżnienie, utrzymanie w danej kategorii, dołożenie do wysyłki smart...no ale dla kupującego najwygodniej. Sama też lubię na allegro kupować. Niemniej już od kilku sprzedających roślinnych kupowałam na ich platformach, a jeden sprzedawca traw to nawet miał zamówienia przez messengera i o dziwo koszt wysyłki z przedpłatą, a tej za pobraniem różnił się tylko o 1 zł, więc nie było ryzyka finansowego, że się zapłaci a ktoś nie wyśle (robiłam u niego zamówienie już 3-krotnie).