Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:42, 26 kwi 2022

Dorota321 napisał(a)
Pięknie ruszają u Ciebie trawki, czytam że nawet się rozsiewają. U mnie trawy na razie prawie uśpione. Zachwycam się nieustannie przejrzystością rabt. Ja to bym tam nawtykała tego i owego, ale u kogoś bardzo mi się taki styl podoba. Mnie brak konsekwencji.

Dorotko u mnie rabaty w słońcu to trawki ruszyły mimo zimnicy,a teraz rosną w oczach ,bo wilgoć mają trawnik czeka na 2 koszenie.

Pierwszy raz mi się rozsiały trawki, cieszę się

Powiem Ci , że wcześniej sadziłam wszystko rządkami, ale z czasem mi się odmieniło i mam niektóre rabaty posadzone nie pod linijkę.

A mi się podoba Twój ogród Dorotko,bo też lubię takie swobodne ogrody
Rojodziejowa 21:43, 26 kwi 2022

No mam nadzieję, że u mnie też tak pięknie będą ciemierniki rosły. Jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam żadnego, teraz mam 9 i czuję, że to dopiero początek

Ta zieleń trawnika… szczęką rysuje podłogę!
Kokesz 21:44, 26 kwi 2022

Iwona100 napisał(a)
U mnie też buro,ponuro i codziennie pada .
Piękne ciemierniki ,śliczna świdośliwa.

Mam pytanie do Kokesz. Mam kupione Carexy Raureif Montana. Jak szerokie one rosną? Czytałam,że wys. 30 cm i podobna szer.

Tak jak piszesz dostałam sadzonki od forumowiczki i jeszcze je podzieliłam. Ładnie przyrosły, są kompaktowe, delikatne.
Iwona100 22:24, 26 kwi 2022

Dziękuję Kokesz .Jutro będę je sadzić .
Johanka77 23:56, 26 kwi 2022

No fajna ta ŚŚ! Teraz na rynku totalny brak tego drzewa. Wykupują ludzie na potęgę…
Wiolka5_7 06:42, 27 kwi 2022

Rojodziejowa napisał(a)
No mam nadzieję, że u mnie też tak pięknie będą ciemierniki rosły. Jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam żadnego, teraz mam 9 i czuję, że to dopiero początek

Ta zieleń trawnika… szczęką rysuje podłogę!

No to jesteś lepsza ode mnie ,ja zaczynałam od 2 szt.
A teraz mam 27 szt.
Więc myślę, że początek

Posadź w dobrej ziemi, podsypuj im skorupek i dolomitu, nie przelewaj bo tego nie lubią bo zaraz grzyb je atakuje,ja tak jednego straciłam. I będą rosły pięknie

No zieleń daje po oczach
Wiolka5_7 06:44, 27 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)
No fajna ta ŚŚ! Teraz na rynku totalny brak tego drzewa. Wykupują ludzie na potęgę…

Maluszek fajny to prawda ja kupiłam w necie tego malucha ,bo większego nie mogłam nigdzie znaleźć.Ale kwitnie i cieszy

Tak Śs jest teraz na czasie
AlicjaMa 13:21, 27 kwi 2022

Cześć Wiola,

Chciałam zapytać o rabaty wysypane kamykami, czy pod nimi masz jakąś włókninę czy goła ziemia?
Wyglądają pięknie
Wiolka5_7 14:01, 27 kwi 2022

AlicjaMa napisał(a)
Cześć Wiola,

Chciałam zapytać o rabaty wysypane kamykami, czy pod nimi masz jakąś włókninę czy goła ziemia?
Wyglądają pięknie

Cześć Alicja

Szmatę mam tylko pod kamieniem na ścieżce i na placyku a tam gdzie rabaty z roślinami gola ziemia trzeba od czasu do czasu wyrwać chwasty i tyle.
AlicjaMa 16:38, 27 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Cześć Alicja

Szmatę mam tylko pod kamieniem na ścieżce i na placyku a tam gdzie rabaty z roślinami gola ziemia trzeba od czasu do czasu wyrwać chwasty i tyle.

No właśnie, te chwasty.
Ale coś za coś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies