Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

AgataM 20:14, 01 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Lilie masz piękne Agatko, ale jakoś ich nie mogę "umiejscowić" w moim ogrodzie

Ja poszłam na żywioł.... Niektóre posadziłam i dopasowałam kolorystycznie do róż inne do jeżówek.. Po przekwitnięciu mogą być naturalną podpórką bo obcinasz tylko kwiat.
eda 20:17, 01 mar 2018

super taki artysta mmm zazdraszczam lilie takie wysokie to ostatnio u kuzynki widziałam na Kujawach ma jedną i nie rozrasta się za bardzo może za piaszczystą ma ziemie ale za to wysoki krzak i zapach mmm jak musi wtedy pachnieć u ciebie jak tyle naraz zakwita bosko :0 buziaki

zobacz

AgataM 20:26, 01 mar 2018

eda napisał(a)
super taki artysta mmm zazdraszczam lilie takie wysokie to ostatnio u kuzynki widziałam na Kujawach ma jedną i nie rozrasta się za bardzo może za piaszczystą ma ziemie ale za to wysoki krzak i zapach mmm jak musi wtedy pachnieć u ciebie jak tyle naraz zakwita bosko :0 buziaki

Zapach jest słodki,mocny - szczególnie wieczorem. W dzień moc pszczół. Moje są wysokie ale nie drzewiaste.
eda 20:31, 01 mar 2018

acha to je różni odmiana ...buziaki zdjęcia możesz wyrzucić żeby ci nie zaśmiecały ...a właśnie pszczoły wiedzą co wartościowe żeby tak jeszcze zapach można było zachować spokojnej nocy Agatko paaaa
AgataM 20:35, 01 mar 2018

eda napisał(a)
acha to je różni odmiana ...buziaki zdjęcia możesz wyrzucić żeby ci nie zaśmiecały ...a właśnie pszczoły wiedzą co wartościowe żeby tak jeszcze zapach można było zachować spokojnej nocy Agatko paaaa

Chciałam mieć lilie z dużymi kwiatami. Później wybierałam kolor.... I wtedy zaczął się problem bo wszystkie mi się podobały...
Aurelllia 20:54, 01 mar 2018

Lilie są cudne Ja mam tylko dwie, ale może się powiększy jeszcze kolekcja kto wie, kto wie i miałam śmieszną sytuację, bo rosły obok siebie żółta i czerwona i wyobraź sobie ta żółta mi się z czerwoną zapyliła i już czerwonej nie mam tylko pomarańczową
AgataM 20:57, 01 mar 2018

Aurelllia napisał(a)
Lilie są cudne Ja mam tylko dwie, ale może się powiększy jeszcze kolekcja kto wie, kto wie i miałam śmieszną sytuację, bo rosły obok siebie żółta i czerwona i wyobraź sobie ta żółta mi się z czerwoną zapyliła i już czerwonej nie mam tylko pomarańczową

Suuuper Ale przyroda płata psikuski....
AgataM 21:14, 01 mar 2018

U mnie -17 stopni.
Nallar 22:19, 01 mar 2018

u nas -13
Lilie nabyłam w ubiegłym roku, ciekawe co pokażą w tym sezonie.
Zapach Twoich daje się wyczuć przez monitor. Śliczniochy.
AgataM 12:40, 02 mar 2018

Nallar napisał(a)
u nas -13
Lilie nabyłam w ubiegłym roku, ciekawe co pokażą w tym sezonie.
Zapach Twoich daje się wyczuć przez monitor. Śliczniochy.

Te na zdjęciach maja ok 4 lat. W tamtym roku też wsadziłam. Zobaczymy co pokażą.... Wsadziłam niskie, białe lilie z dużym kwiatem.