Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi » Edycja postu

Ogród zapachów u Jasi

akanta 00:11, 30 cze 2013

Cudne widoczki Jasiu ,trudno powiedzieć co najpiękniejsze.Żółta róża z Alchemillą i tą bielą zjawiskowa!
monteverde 00:31, 30 cze 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Jasiu, a których nie należy ciąć?

pozwolisz Jasiu, że odpowiem PszczółceBujnie rosnące gatunki powojników kwitnących wiosną tylko na starych pędach np.: Clematis montana i powojników z Grupy Atragene nie tnie się wcale. Muszą one być, mocno obcięte w momencie sadzenia, potem nie wymagają już żadnego cięcia. Jeśli jest to konieczne ze względu na nadmierne rozrastanie się, tnie się je dopiero po kwitnieniu, nie niżej niż 1 metr od ziemi.
monteverde 00:41, 30 cze 2013

Jasiu do Anglii nie muszę jeździć aby cudeńka oglądać wystarczy wpaść do Twojego ogrodu pozdrawiam serdecznie, oczy nacieszyłam
barbara_kraj... 16:51, 30 cze 2013

Poziomka napisał(a)
Danusiu, ta pusta różowa róża to róża parkowa Marguerite Hilling. Teoretycznie powtarza kwitnienie, ale w praktyce tylko pierwsze kwitnienie jest obfite, kolejnie dużo, dużo słabsze.

Jasiu, to niebieskie podsadzenie, to dzwonek Poszarskiego?
Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:18, 30 cze 2013

Poziomka napisał(a)
Agata miła jak przyjemnie czyta się tak pochlebne opinie
Pozdrawiam

Róże i piwonie

Przecudne widoki: Pięknie dobrane kolory i kompozyzje roże z piwoniami bardzo mi sie podobają: Cudnie Martagony tez masz piękne a ja nie wiem dlaczego ich nie mam i musze to nadrobiv: Budleja imponująca i kwitnie szybciej niż inne? Pozdrawiam

AgnieszkaW 18:23, 30 cze 2013

Cudne zestawienia, z wielką przyjemnością bywam w Twoim ogrodzie Jasiu. Pozdrawiam serdecznie
mira 23:29, 30 cze 2013

Jasiu witaj!

posiedziałam sobie dzisiaj w spokoju w Twoim ogrodzie - pachnie piękne masz rośliny i ślicznie skomponowane - powojniki masz piękne - takie jakie ja lubię więc przy okazji masz jeszcze ten z zieloną plamką i jak oceniasz

pozdrawiam i cieszę się że było nam dane nacieszyć oczy rajem i przesyłam fotkę z ogrodu pachnącego

an_tre 23:32, 30 cze 2013

Poziomko z twojego ogrodu mogę brać przykłady ogrodowych duetów pięknie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
marzena 23:34, 30 cze 2013

piękne róże, piękne kompozycje
pozdrawiam
hanka_andrus 07:13, 01 lip 2013

Miłego tygodnia życzę, ciągle wracam tu ,by pooglądać.Buziaczki