Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

mira 15:28, 05 wrz 2014

Poziomka napisał(a)
I jeszcze chcę coś wyjaśnić.
Maja była u Dzidki, u mnie umówiłyśmy się na czerwiec bo wtedy ogród jest najładniejszy.
Panowie kamerzyści zrobili jedno ujęcie ze starszą ogrodniczką w przeddzień jej 91 urodzin. Potem zrobiliśmy takie zdjęcie

22.07.2014

Pozdrawiam Jasia

to zdjęcie ma moc i wiele mówi - tyle ciepła i spokoju emanuje

pozdrawiam

ps.

przez chwilę myślałam że masz kury i aż mnie zatkało
a na relację chciwie czekam
monteverde 00:40, 02 paź 2014

Jasiu co tu tak pusto, zaglądam często ale dzisiaj musiałam coś napisać czytałam, że zachorowałaś na dalie?to jedną zostawiępozdrawiam
barbara_kraj... 18:48, 02 paź 2014

Ja z choroby daliowej wyleczyłam się częściowo. Takie miałam kiedyś...

mira 19:44, 02 paź 2014

Jasiu teraz widzę dokładnie na zdjęciu Twój miesięczny urlop i muszę przyznać że Ci posłużył bo super wyglądasz - serio.
A tak przy okazji zastanawiam się czy do Ciebie dotarła jesień, co dłubiesz w ogrodzie i czy sadzisz cebule czy też sobie darujesz.

pozdrawiam
Poziomka 20:45, 10 paź 2014

Miro miałam niestety przerwę w pracach ogrodowych - i to zdecydowanie widać w ogrodzie. Dopiero od tygodnia ogrodowuję - a mam co robić. Zakładają w mojej dzielnicy kanalizację a studzienkę przyłączeniową mam w przedogródku w sąsiedztwie piwoni - trudno sobie wyobrazić większą dewastację ogrodu - kwiaty wykopałam wcześniej i przeniosłam na zapasową rabatę ale po wukopach znowu musiałam odtwarzać warstwę urodzajną gleby.
Dobrze że zrobiła się słoneczna pogoda . Jutro będę obsadzać skarpę. Martwię się jak rośliny przeżyją zimę bo na aklimatyzacje nie mają dużo czasu.
Pozdrawiam Jasia

Zdjęcia z niedzieli - musiałam się bardzo gimnastykować żeby nie pokazać chwastów

Pozdrawiam Jasia
paniprzyroda 20:52, 10 paź 2014

Rany, "mój" ukochany przedogródek mam nadzieję, że wszystkie rośliny zdążą się przyjąć. Pozdrawiam Jasiu
Poziomka 20:58, 10 paź 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Ja z choroby daliowej wyleczyłam się częściowo. Takie miałam kiedyś...

Basiu choroba daliowa nadal trwa , poczyniłam jednak kroki żeby złagodzić objawy
Ja również kiedyś uprawiałam dalie, w ubiegłym roku powróciłam do nich - zapragnęłam mieć wściekle pomarańczowe dalie rosnące na tle muru w ogrodzie warzywnym - więc była łososiowa, w tym roku stonowany pomarańcz lecz wsiekłego pomarańczu najlepiej z ciemnymi liśćmi nadal brak

Pozdrawiam Jasia
monteverde 20:59, 10 paź 2014

Poziomka napisał(a)
Miro miałam niestety przerwę w pracach ogrodowych - i to zdecydowanie widać w ogrodzie. Dopiero od tygodnia ogrodowuję - a mam co robić. Zakładają w mojej dzielnicy kanalizację a studzienkę przyłączeniową mam w przedogródku w sąsiedztwie piwoni - trudno sobie wyobrazić większą dewastację ogrodu - kwiaty wykopałam wcześniej i przeniosłam na zapasową rabatę ale po wukopach znowu musiałam odtwarzać warstwę urodzajną gleby.
Dobrze że zrobiła się słoneczna pogoda . Jutro będę obsadzać skarpę. Martwię się jak rośliny przeżyją zimę bo na aklimatyzacje nie mają dużo czasu.
Pozdrawiam Jasia

Zdjęcia z niedzieli - musiałam się bardzo gimnastykować żeby nie pokazać chwastów

Pozdrawiam Jasia

Jasiu współczuję Tobie dodatkowej pracy wiem co to znaczy wykopać wkopać, nawieźć dobrej ziemi, ech te nie przewidziane dodatkowe pracea chwastami się nie martw nie widać pozdrówka
Poziomka 21:03, 10 paź 2014

monteverde napisał(a)
Jasiu co tu tak pusto, zaglądam często ale dzisiaj musiałam coś napisać czytałam, że zachorowałaś na dalie?to jedną zostawiępozdrawiam

Śliczna dalia Aniu.
Moje dalie na rabacie malowniczo leżą

Pozdrawiam Jasia
Kondzio 21:05, 10 paź 2014

Oj piękności jak ja uwielbiam do ciebie przychodzić i wąchać te kwiaty i przypominać sobie ten zapach ktory mnie onieśmiela