Kurczę

Czytam Ogrodowisko od tak dawna, nie mogłem zdecydować się na pokazanie własnego ogrodu, aż tu nagle otrzymałem od Was tyle ciepłych słów

. Bardzo Wam dziękuję. Bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin. Znam większość z Waszych ogrodów od dawna, a te do których dotąd nie trafiłem z radością odwiedzę

. Teraz udam się na spacer po Waszych wątkach

.
Aneto - Koliber, bardzo lubię te kanciki robić, tylko czasem czasu brakuje

.
Haniu, rzeczywiście mijaliśmy się w różnych wątkach. Ja Twój ogródek znam od dawna, więc teraz zapraszam do mnie

.
Wiolu, Aniu, bardzo dziękuję za miłe słowa

. Po takich komplementach aż się chce iść do ogrodu dziubać te kanciki.
Basiu, zdecydowanie robię tak jak i Ty

. Ale ja to lubię bardzo.
Agato, rany

ile komplementów, dziękuję. Są też w ogrodzie i miejsca, które wcale dobrze nie wyglądają. Ale na nie też przyjdzie pora.
Eliso, dziękuję

. Bardzo długo się denerwowałem, że nigdy nie stworzę tak ładnego ogrodu jak mają inni Forumowicze czy sąsiedzi. Potem jakoś odpuściłem sobie planowanie co by należało zmienić i zacząłem się cieszyć roślinami. I nadal się cieszę właśnie nimi

.
Sylwio, latem się okropnie sypie

, ale staramy się, żeby jakoś wyszedł na prostą

.
Gabrysiu, ale poleciałaś z tym Monty'm

, rzeczywiście jego ogród mnie fascynuje. W ogrodzie mieszkają obecnie 3 pokolenia. Niewiele już zostało z samych początków tego miejsca. Jedno drzewo i winorośl sadzona przez pradziadka

. Dla mnie ten ogród jest zupełnie oczywisty, ponieważ znam go od urodzenia.
Tereso, dziękuję za miłe słowa

. Pelargonie przechowuję w domu. Zostawiam tylko te najcenniejsze, a z pozostałych robię latem sadzonki i właśnie je przechowuję. Kiedy podliczyłem ile kosztowałyby te pelargonie gdybym chciał je kupić za jednym podejściem to aż mnie zabolało

.
Tak wyglądają dzisiaj:
Danusiu, ogromnie się cieszę, że i Ty mnie odwiedziłaś

. Twój pierwszy ogród jest dla mnie jednym z tych przełomowych w szukaniu tego co naprawdę lubię

.
Ewo, kurczaki, ale mi miło

. Rzeczywiście mój ogródek jest wypchany tym co lubię najbardziej. Dlatego może właśnie sprawia takie wrażenie

.