Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie » Edycja postu

Ogród w dolinie

Roocika 13:32, 04 cze 2020

Ambrowiec... chyba będzie żył uff, teraz musimy pilnować podlewania

kasia1 07:12, 05 cze 2020

Cześć Asiu, zajrzałam do Ciebie trochę po sąsiedzku Podobne mamy problemy. Nie wiedziałam, że przywrotnik może dać tyle radości dziecku Też mam 8-latkę, trzeba wypróbować

Ja ze względu na wielkość ogrodu też uczę się wszystko rozmnażać. Kocimiętki, jeżówki, żurawki - to już bez problemu. W tym roku zrobiłam próbę z hortensjami (patyki prosto do ziemi), wypuszczają listki, czyli chyba się udało.

Nie martw się, że dużo masz jeszcze do zrobienia, nie jesteś sama . Tzn. ja tak piszę, ale czasami też czuję się bezsilna, jak patrzę na swoje pole W każdym razie doskonale rozumiem, bo taki ogród to ogromne nakłady sił i pieniędzy zresztą też …

Roocika 10:08, 05 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Cześć Asiu, zajrzałam do Ciebie trochę po sąsiedzku Podobne mamy problemy. Nie wiedziałam, że przywrotnik może dać tyle radości dziecku Też mam 8-latkę, trzeba wypróbować

Ja ze względu na wielkość ogrodu też uczę się wszystko rozmnażać. Kocimiętki, jeżówki, żurawki - to już bez problemu. W tym roku zrobiłam próbę z hortensjami (patyki prosto do ziemi), wypuszczają listki, czyli chyba się udało.

Nie martw się, że dużo masz jeszcze do zrobienia, nie jesteś sama . Tzn. ja tak piszę, ale czasami też czuję się bezsilna, jak patrzę na swoje pole W każdym razie doskonale rozumiem, bo taki ogród to ogromne nakłady sił i pieniędzy zresztą też …

Cześć Kasiu, witam serdecznie
Czasami mnie taka myśl nachodzi, żeby zrobić sobie przerwę od wszelkich prac, zarówno w domu jak i ogrodzie... tylko niezbędne. Ale na szczęście zaraz porzucam tą myśl.
Macham
JoannaDe 10:41, 05 cze 2020

Przyszlam z rewizyta.

Teren do zagospodarowania piekny, jak skonczysz to bedzie cudnie.

Widze ze choiny masz. Ja swoje niedawno cięłam, gałązka po gałązce, młode przyrosty. Mam nadzieje ze im to pomoże w zagęszczeniu. Kiedyś Toszka pisała żeby choiny traktować jak cisy i ciąć często.

Znowu Ania (Anbu) tnie swoje raz w sezonie na początku marca i ma piękne, gęste.
Roocika 11:52, 05 cze 2020

JoannaDe napisał(a)
Przyszlam z rewizyta.

Teren do zagospodarowania piekny, jak skonczysz to bedzie cudnie.

Widze ze choiny masz. Ja swoje niedawno cięłam, gałązka po gałązce, młode przyrosty. Mam nadzieje ze im to pomoże w zagęszczeniu. Kiedyś Toszka pisała żeby choiny traktować jak cisy i ciąć często.

Znowu Ania (Anbu) tnie swoje raz w sezonie na początku marca i ma piękne, gęste.

Witam Asiu
Dzięki, może choć uda się ucywilizować teren
Choiny muszę pociąć, jakoś wciaż czasu nie miałam na nie, ale już chyba będzie "z górki".
Roocika 19:20, 06 cze 2020

Dziś udało mi się powalczyć z chwastami na skarpie z irgą. Pieliłam, klęłam i próbowałam wymyślić co posadzić zamiast tej irgi. Faktem jest, że bardzo ją zaniedbalam, nie wiem czy mi się uda doprowadzić ją do porządku. Oczywiście nie skończyłam, bo baterie mi się wyczerpały i synek mnie już potrzebował.

Platan mnie zachwyca. Małe listki mają jasny kolor i są takie omszone, potem zmieniają barwę na seledynowa i dopiero później robią się zielone. I nowe owocki już se tworzą.

Johanka77 19:24, 06 cze 2020

Piękny ten platan.
Bardzo lubię to drzewo
Roocika 19:25, 06 cze 2020

Duet bodziszek korzeniasty i kocimiętka.

I frontowa przed przeróbką, po lewej widać potworzaste przywrotniki.
Krzewuszka obsypana, piwonia w bloku startowym. Bodziszki kantabryjskie zaczynają.

W tym roku zrobiłam eksperyment z cięciem pięciorników, przycięłam tylko końcówki i już wiem, że to był błąd. Trzeba ciąć co najmniej o połowę.
Roocika 19:26, 06 cze 2020

Johanka77 napisał(a)
Piękny ten platan.
Bardzo lubię to drzewo

Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że on tak startuje, z takimi liśćmi. Piękny jest
Johanka77 19:32, 06 cze 2020

Roocika napisał(a)
Duet bodziszek korzeniasty i kocimiętka.

I frontowa przed przeróbką, po lewej widać potworzaste przywrotniki.
Krzewuszka obsypana, piwonia w bloku startowym. Bodziszki kantabryjskie zaczynają.

W tym roku zrobiłam eksperyment z cięciem pięciorników, przycięłam tylko końcówki i już wiem, że to był błąd. Trzeba ciąć co najmniej o połowę.

O Matko! Jakie połacie!