Rabata z Artemiskami powstaje, ale jeszcze będę tam dosadzac.
Czekam na trawki, myślę czy dać tam jeszcze lawendy.
Na razie wygląda to tak.
Z racji braku sąsiadów za płotem efekt mizerny i konieczność stosowania szmaty aż zaczną coś robić
Nikt tam nic nie robi i nasiało się tyle mleczy w tym roku, że szok. Ciągle walczymy z chwastami, ale przecież nie będę kosić cudzej, ogrodzonej działki
Witam
Orzesze, Mokre, Bujakow kiedys moje tereny wycieczkowe. 400 m2 to wsam raz jezeli traktuje sie ogrod jako tlo domu. Masz juz porzadek i lad.
Moj ogrod duzy i nie wyrabiam sie. Jeszcze to lato wiosna dalo popalic w tym roku. U nas duza susza.
Pozdrawiam
Jak masz taki syf za płotem to trzeba było coś wyższego posadzić osłaniającego. Co to za trawy posadzilas? Jakieś delikatne.
Pomysl o żywopłocie bukowym który nie traci liści na zimę. Lub innym.
Wiem co to znaczy też mam łąki za płotem wiosna fruwają dmuchawce i osiadają na moich tujach brabantach.
Tylko radzę.
Piękne te hertensje w szpalerze jak się nazywają.
Też chce coś takiego zrobić, ale ciągle się zastanawiam horty czy roze rabatowe.
Od strony tarasu jest zasłonione całkowicie, ale z drugiej strony nie chcę się całkiem osłaniać żywopłotem, mam tam jeszcze plany. Na płocie jest pnącze.
A poza tym w tym roku oni tam zamieszkają. I będą sadzić żywopłot, my postawiliśmy płot, oni go obsadzą.
Kwestia czasu.
Trawy to miskanty, zarosną całkiem.
Hortensje to polar bear i limelight.
Piękna rabata hortensjowa
Nie wiem, jak u Ciebie będą rosły artemisy, ale potrafią pójść wysoko w górę. U mnie w zeszłym roku miały ponad 1,5 metra i jeżeli Twoje będą tak silne, miskantów za nimi może nie być widać