Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy » Edycja postu

ogród (nie)Mocy

Zana 11:49, 10 sty 2019

Świeże jak ciepło można dawać. A teraz suszę, to na wiosnę będzie będą jak znalazł pod róże.
Zana 12:00, 10 sty 2019

makadamia napisał(a)

Anula - tak, to do Ciebie. Ty rozkładasz skórki bananowe po kaloryferach, ja ustawiam pudełka na jajka - niedługo nas rodziny na taczkach wywiozą

Hmmm, to chyba do skórek dorzucę pudełka ze skorupkami, bo do tej pory wrzucałam do kompostu, a one faktycznie dłuuuugo się rozkładają. Nazbieram i kiedyś do lawendy (jak ją będę miała) będą jak znalazł.
Mój eM już sam skórki bananowe na grzejniki kładzie. Będzie się musiał jeszcze do skorupek przyzwyczaić
Dragonka 12:11, 10 sty 2019

Anula, jak widok banana na kaloryferze już go nie dziwi, to i jajko więcej nie powinno
Anda 12:12, 10 sty 2019

Dziewczyny, nie zapomnijcie jeszcze o fusach od kawy i herbaty

Ja skorupki zakopuje od razu w ziemi, nie tylko pod lawende, ale jeszcze pod sasanki I chyba jeszcze ciemierniki je lubią, coś mi się przypomina.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dragonka 12:16, 10 sty 2019

Anda napisał(a)
Dziewczyny, nie zapomnijcie jeszcze o fusach od kawy i herbaty

Ja skorupki zakopuje od razu w ziemi, nie tylko pod lawende, ale jeszcze pod sasanki I chyba jeszcze ciemierniki je lubią, coś mi się przypomina.

ooo a kto je lubi? bo fusiastą się u mnie pije, a ja je wywalam do kosza znowu.
Anda 12:24, 10 sty 2019

Fusy zakwaszają, ale ja je daję też pod róże. U mnie jest ph neutralne i razem ze skórkami od banana to współgra, nie zakwasza za bardzo.

Poza tym fusy uwielbiają dżdżownice, a te robią najlepszy humus pod słońcem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Lodzia 12:26, 10 sty 2019

Jak ja Was dziewczyny lubię czytać Te skorupki, bananowe skórki, torebki z herbaty i fusy z kawy.Przy rodzinnych spotkaniach zbieram i wiozę wszystko do siebie. Najbliźsi się już nie dziwią, przyzwyczaili się, ale inni znajomi mają mnie za... no właśnie - ciekawe za kogo mnie mają
Zana 12:29, 10 sty 2019

Lodzia, pomyśl sobie za kogo mnie mają w firmie, jak fusy z firmowego ekspresu pakuję i zabieram
Dragonka 12:29, 10 sty 2019

Anda napisał(a)
Fusy zakwaszają, ale ja je daję też pod róże. U mnie jest ph neutralne i razem ze skórkami od banana to współgra, nie zakwasza za bardzo.

Poza tym fusy uwielbiają dżdżownice, a te robią najlepszy humus pod słońcem

no bo mam jedną różę, niepolecaną New Dawn zresztą ale pierwszy sezon i nie wiem co z niej będzie. Ale karmić mogę, a może ruszy...
Muszę rzucić jutro hasło w pracy: Tu Jej Ekscelencja- zarządzam zbiórkę fusów po kawie
Dragonka 12:30, 10 sty 2019

Lodzia napisał(a)
Jak ja Was dziewczyny lubię czytać Te skorupki, bananowe skórki, torebki z herbaty i fusy z kawy.Przy rodzinnych spotkaniach zbieram i wiozę wszystko do siebie. Najbliźsi się już nie dziwią, przyzwyczaili się, ale inni znajomi mają mnie za... no właśnie - ciekawe za kogo mnie mają

no jak za kogo, za ogrodowe dziwadło , hahaha